Politika

ĐUKANOVIĆ: Priče o izbornoj krađi na Cetinju dio političkog folklora

1411djukanovicPOCETNA
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je da su priče o izbornoj krađi na Cetinju dio političkog folklora u Crnoj Gori, te da ga procjena opozicije - da će izgubiti na izborima, kako kaže, nije iznenadila, kao i da je saglasan. Svi medijski navodi, tvrdi Đukanović, nemaju veze sa partijom na čijem je čelu.

ĐUKANOVIĆ: Priče o izbornoj krađi na Cetinju dio političkog folklora
Portal AnalitikaIzvor

- To je dio političkog folklora u Crnoj Gori.gdje se jasno iskazuje nemoć naše političke konkurencije. Naša politička konkurencija je svjesna da ne može da dobije na izborima u subotu i pribavljaju alibi za očekivan poraz. Saglasan sam sa njihovom procjenom, izgubiće ove izbore. Bilo bi jako dobro da umjesto što se bave alibijem, da se bave problemima u svojim redovima i da stvore pretpostavke da nas zamijene kad za to dođe vrijeme, izjavio je Đukanović.

Mediji su nedavno objavili transkript audio zapisa na kom se, kako je objavljeno, čuje da funkcioner cetinjskog DPS-a nudi novac Zoranu Jovićeviću u zamjenu za glasove za tu stranku.

Premijer kaže da je isključivo na državnim organima da ispita ono što je iskustvo pojedinca.

- To nema apsolutno nikakve veze sa partijom na čijem sam čelu. Ako je pojedinac napravio neku grešku, neka za to odgovara pred pravnim institucijama, dodao je Đukanović.

Na pitanje novinara da prokomentariše zašto se bivši direkotor Uprave policije Veselin Veljović povezuje sa raznim aferama, Đukanović je izjavio da je pitanje postavljeno pogrešnoj osobi, ali da ga afere ne iznenađujuju.

- Mogu da kažem da je onoliko afera koliko su proizvođači skloni kreiranju. Tu mediji imaju svoju ulogu kao što smo imali priliku da tragove djelovanja medija vidimo na nedavnoj izložbi koja se bavila naslovnicama medija poslednjih godina, odgovorio je Đukanović.

 

Portal Analitika