Politika

Odbor nije razmatrao amandman Simovića i Dragičević

1411odborei
O
dbor za evropske integracije nije razmatrao amandman na predlog rezolucije o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u EU, jer predlagači nisu prisustvovali sjednici Odbora.

Odbor nije razmatrao amandman Simovića i Dragičević
Portal AnalitikaIzvor

„Nažalost moram da konstatujem da se u prostorijama nema predlagača tako da ne postoji mogućnost da se po Poslovniku razmatra amandman koji je predložen“, objasnio je predsjednik Odbora za evropske integracije poslanik Slaven Radunović.

Inače, amandman na predlog rezolucije o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u EU, su predložili poslanica Ljerka Dragičević iz Hrvatske građanske inicijative i poslanik Milutin Simović iz Demokratske partije socijalista.

Ranije Odbor je jednoglasno usvojio amandman kojim se predviđa da, u slučaju negativnog mišljenja tog tijela na pregovoračku poziciju Crne Gore, Vlada mora da je ponovo razmatra i vrati parlamentu u roku od 30 dana, koji je poslanik Miodrag Vuković iz DPS-a osporio navodeći da ruši pravni sistem Crne Gore.

Predsjednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović kazao je da će pokušati da zakaže termin još jedne sjednice na kojoj će se raspravljati o predlogu rezolucije o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u EU. On je upozorio predlagače amandamana „da ukoliko se sljedeći put ne pojave, neće se više zakazivati sjednice“.

 

Portal Analitika