TV / Film

VIDEO: The Books of Knjige snimaju film “Slučajevi pravde”

1311yonjo
D
irektor RTCG Rade Vojvodić i Zoran Marković - Zonjo ispred organizacije The Books of Knjige danas su potpisali ugovor o koprodukciji snimanja igranog filma „Slučajevi pravde“.

VIDEO: The Books of Knjige snimaju film “Slučajevi pravde”
Portal AnalitikaIzvor

Film će biti nastavak pilot epizode koju su The Books of Knjige snimili prošle godine, a koja zbog, kao kažu, produkcijskih poteškoća, nije mogla biti realizovana kao TV serija. Po ugovoru, od RTCG na ime koprodukcije treba da dobiju 25 000 eura.

“Nažalost, potreban je veliki novac za jednu ozbiljnu igranu tv seriju a nije se niko pretrgao da nam pomogne u njenoj realizaciji. Zato smo promijenili pristup i odlučili se za snimanje tv filma za čiju produkciju nam treba duplo manje sredstava. RTCG je pošteno ušla u čitavu priču sa dijelom novca i svojom logistikom onoliko koliko trenutno mogu, a nadamo se da ce podrška doći i iz Ministarstva kulture na sljedećem konkursu za dodjeljivanje sredstava filmskim projektima. To bi bila već dobra osnova da pođemo po regionu i nađemo druge partnere za realizaciju filma Slučajevi pravde”, kaže Zoran Marković - Zonjo.

Snimanje filma je predviđeno za proljeće 2014.godine a završetak čitave produkcije planira se do početka 2015.

“Kunem se krvlju Inspektora Mačeka da ćemo snimiti dobar film” – zaključuje Zonjo.

The Books of Knjige najavljuju i skoro puštanje u opticaj nove pjesme i spota, prvog muzičkog rada još od 2007. godine i duetske numere sa Edom Maajkom “Ja suludan neću biti”.

Portal Analitika