Abiznis

Đukanović primio predstavnike Asocijacije balkanskih privrednih komora

milo
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike Asocijacije balkanskih komora (ABC) koji učestvuju na Drugoj godišnjoj Skupštini Asocijacije balkanskih komora u organizaciji Privredne komore Crne Gore.

Đukanović primio predstavnike Asocijacije balkanskih privrednih komora
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vlade, kako se navodi u saopštenju, je čestitao privrednicima na uspješnosti rada Asocijacije balkanskih komora i ocijenio da saradnja i povezivanje u toj oblasti predstavlja dobru osnovu za investicioni i ekonomski razvoj država članica. Tokom razgovora premijer Đukanović je predstavio ekonomske i investicione potencijale Crne Gore ističući da je nakon stabilizacije ekonomskih prilika pred Crnom Gorom period dinamičnog razvoja.

Predstavnici Asocijacije su ocijenili da je Crna Gora ostvarila izuzetan napredak i uspjeh na svim poljima od obnove nezavisnosti i ukazali na činjenicu da su dobri odnosi država članica asocijacije preduslov za dalji razvoj ekonomske saradnje.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o Strategiji 2020 za Jugoistočnu Evropu i ukazano na mogućnosti većeg angažovanja komorskih sistema regiona u njenoj implementaciji. Sagovrnici su se saglasili da je povezivanje privreda Balkana osnova za jačanje ekonomije čitavog regiona, kaže se u saopštenju Vlade.

 

 

Portal Analitika