Društvo

Milić posjetio Njegoševu rodnu kuću

milic
J
utros je predsjednik SNP CG, Srđan Milić, zajedno sa kandidatima za odbornike za Skupštinu Prijestonice Cetinje i nosiocem izborne liste SNP, Slobodanom Čavorom, povodom 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, posjetio njegovu rodnu kuću na Njegušima, saopšteno je iz SNP-a.

Milić posjetio Njegoševu rodnu kuću
Portal AnalitikaIzvor

Prije tačno 200 godina,13.novembra 1813.godine, ovdje ispod Lovćena rođen je čovjek-genije! Rođen je Petar II Petrović Njegoš, pjesnik, vladika i vladar Crne Gore. Svojim grandioznim djelom nastavio je misiju slavnih predhodnika, prije svega svog strica Svetog Petra Cetinjskog, stvarajući crnogorsku državu, koja će kasnije, za vrijeme Kralja Nikole doživjeti i svoje međunarodno priznanje, istakao je predsjednik Milić na Njegušima.

Predsjednik Milić je naglasio da je u izbornom programu SNP jasno naznačeno, da će se u narednom periodu, čuvajući uspomenu na Njegoša i Dinastiju Petrović, kao i zbog činjenice da se bez SNP neće moći formirati vlast u Prijestonici, između ostalog, konačno pristupiti sanaciji kuće Svetog Petra Cetinjskog na Karuču i zimovnika “Ljeskovac” Kralja Nikole na Rijeci Crnojevića, koji je Predsjednik SNP zajedno sa saradnicima, na dan Njegoševog rođenja takođe posjetio.

 

 

 

Portal Analitika