Abiznis

Učenici OŠ „Sutjeska” posjetili deponiju i reciklažni centar

deponijaokk

D
anas je, u saradnji Ministarstva održivog razvoja i turizma, Deponije DOO i Reciklažnog centra u Podgorici organizovana posjeta đaka OŠ Sutjeska deponiji Livade i reciklažnom centru u Glavnom gradu, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Učenici OŠ „Sutjeska” posjetili deponiju i reciklažni centar
Portal AnalitikaIzvor

Posjeta je organizovana kao dio projekta “Priprema i implementacija državnog i lokalnih planova upravljanja otpadom“, finansiranog od strane EU, a koji realizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma uz ekspertsku podršku. Cilj je bio upoznavanje učenika sa osnovnim principima reciklaže, kao i njene važnosti za zaštitu životne sredine i zdravlja.

Đaci su imali priliku da nauče više o vrstama otpada koji se reciklira i koji može biti značajan resurs, te procesu reciklaže. Na ovaj način nastavljene su projektne aktivnosti na podizanju ekološke svijesti građana, sa posebnim akcentom na širenje znanja o značaju očuvanja životne sredine i pravilnog upravljanja otpadom.

Bogić Gligorović, profesor:"Od izuzetne je vaznosti da djeca u ovom uzrastu shvate značaj otpada kao resursa i reciklaže. Neophodno je početi veoma rano sa radom sa najmlađima u ovoj oblasti jer oni moraju shvatiti da je odgovorno ponašanje neophodno za očuvanje ravnoteže u prirodi i funkcionisanje društva u cjelini. Stoga naši učenici uvijek učestvuju u svim akcijama koje se ticu zaštite životne sredine"

 

 

 

 

Portal Analitika