Društvo

VUJANOVIĆ: Dobro što je otvoren proces Unutrašnje kontrole

1311Filip-Vujanovic
P
redsjednik Filip Vujanović je kazao da je dobro što je otvoren proces Unutrašnje kontrole da bi se utvrdila istina o organizovanju subotnjeg skupa na Zlatici kojim je predsjedavao Veselin Veljović. "Vrijedno je da unutrašnja kontrola bude nepristrasna, profesionalna i sve ažurno završeno. Mislim da je dobro da izjavama ne opterećujemo ljude koji će raditi u Unutrašnjoj kontroli i da na bilo koji način ne utičemo na ishod te kontrole", kazao je Vujanović.

VUJANOVIĆ: Dobro što je otvoren proces Unutrašnje kontrole
Portal AnalitikaIzvor


Vujanović je naglasio da mimo onoga što je njegov kabinet rekao i onoga što je sam u pismu saopštio ministru unutrašnjih poslova

Rašku Konjeviću

, ne vidi potrebu da komentariše i komentarima eventualno utiče na tu Unutrašnju kontrolu.



Na pitanje novinara o slučaju navodne kupovine glasova na Cetinju, Vujanović je, nakon svečane sjednice Prijestonice, kazao da izbori treba da budu maksimalno slobodni i fer.



-Sve ono što je u funkciji slobodnih izbora pozdravljam, kao i ono što su sumnje u slobodne izbore i pozivam da se kroz institucije sistema ispita i utvrdi vjerodostojnost toga što se sumnja i što ugrožava slobodne izbore.



"Prema tome dok se to ne utvrdi kao istinito, dok se ne verifikuje kroz ono što su procedure koje imamo, mislim da prosto treba ostaviti onima koji o tome odlučuju da provjere da li je to tako i šta je sve istina", kazao je Vujanović.

foto: balkaneu.com

Portal Analitika