Politika

LEKIĆ: Državni vrh da objasni ekonomske bahanalije u KAP-u

1311lekic
P
redsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić kazao je na današnjoj pres konferenciji da očekuje da se crnogorska vlast bavi realnim problemima u društvu, te da objasni ekonomske bahanalije u KAP-u. Razloga za izostanak delegacije DF-a na svečanoj sjednici na Cetinju, povodom jubileja Njegoša, Lekić kaže da ima mnogo: zbog afere Snimak, DF djelimično učestvuje u radu Parlamenta, a u tom političkom savezu smatraju da Njegoša zlopotrebljavaju zbog računica i politikanstva.

LEKIĆ: Državni vrh da objasni ekonomske bahanalije u KAP-u
Portal AnalitikaIzvor

- Pozivamo osobe sa vrha crnogorske države da se u parlamentu uhvate pravog posla. Bez parada, bez propaganda. Da predsjednik Skupštine i premijer razjasne koje su to ekonomske bahanalije bile u KAP-u. Instalirani predsjednik države da objasni kako se osjeća kada predsjednik Skupštine kaže da su njegovi ljudi gledali kako se faslifikuju izbori u Rožajama. Da se ostave umišljenih, Njegoševih visina, patetika i kiča, a da se prihvate onoga što su realni problemi, izjavio je Lekić.

1311lekic2
Demokratski front nije danas želio da učestvuje u radu svečane sjednice Skupšine Crne Gore na Cetinju, zbog afere Snimak, ali i zato što smatraju da se na Cetinju organzuju skupovi koji imaju „propagandi karakter“.

- Mi selektivno učestvujemo u radu parlamentu, kao odgovor na aferu Snimak, jer se radi o udruženom poduhvatu planiranja i realizovanja izborne krađe, što je crna tačka u Crnoj Gori, istakao je Lekić.

1311lekic3
Prema riječima Lekića, DF je želio da da svoj „skromni doprinos“ obilježavanju jubileja 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, pa su odlučili da skupštinskoj biblioteci poklone Njegoševa sabrana djela.

Za Lekića, razlog njihovog izostanka sa svečane sjednice je i taj što smatraju da se Njegošu čini nepravda.

- To je takođe nešto što nas posebno opterećuje kao nepravda. Kao istinski poštovaci Njegoševog djela, čovjeka koji je dao smisao cnogorskoj istoriji, dao je perspektive na bazi etike i morala, smatram da Njegoša zloputrebljavaju uvođenjem u blato računica, kalkulacija i politikanstva, smatra Lekić.

1311vijenac
Delegacija DF-a je položila vijenac na spomenik Njegošu u istoimenom parku u Podgorici, a Miodrag Lekić će sa delegacijom sa Cetinja danas će obići rodnu kuću vladike Rada u Njegušima.
Portal Analitika