Fudbal

Brazilski Forest Gamp: 20 godina bio napadač, a nije postigao gol!

1311kaiserok
K
arlos Enrike Kaiser
neko je ko će se pamtiti zauvijek, ali ne zbog toga što je bio dobar ofanzivac ili davao golove, već što je uz pomoć slavnih prijatelja fudbalera uspijevao da nagovori čelnike klubova da je profesionalni igrač, iako to nije. On je ustvari profesionalna fudbalska varalica.

Brazilski Forest Gamp: 20 godina bio napadač, a nije postigao gol!
Portal AnalitikaIzvor

Vjerovali ili ne, Kaiser je 20 godina gradio karijeru napadača, ali nikada nije postigao pogodak, piše "Quora".

Sve je počelo 80-ih godina kada je sklopio prijateljstvo sa nekim od najvećih fudbalera svih vremena poput Romarija, Rikarda Roče, Renata Gauča ili Branka. Kada bi oni potpisali ugovor sa nekim timom, ti igrači bi ubjedili čelnike klubova da daju priliku varalici Kaiseru.

Princip potpisa ugovora i rada u novoj ekipi je bio jednostavan - priznao bi da nije u nekoj kondiciji, pa je nekoliko nedjelja trčao oko terena, a sklopio bi tromjesečnu probnu saradnju.

Neko bi pomislio da je ovdje kraj, ali nije - on je nastavljao sa treninzima sa ekipom, a onda bi vještim planom ponovo izazvao "povredu".

"Neko bi mi dodao loptu, ja bih je šutnuo jako daleko. Zatim bih se uhvatio za zadnju ložu i previjao se od bolova. Narednih 20 dana bih proveo na liječenju. Tada nije bilo magnetne rezonance, pa su mi morali vjerovati“, izjavio je Kaiser.

Većina doktora i stratega je vjerovalo varalici, ali ne svi- dok je igrao u Botafogu, klupski ljekar je "provalio" da Kaiser često priča izmišljeni engleski jezik kako bi prevario saigrače da ima ponude iz Engleske.

Dok se Enrike tuširao, doktor je uzeo da proveri telefon, koji je, ustvari, bio igračka! Kada bi se "zakuvalo", Kaiser bi samo nastavio obmanu u drugom klubu, pa je takve stvari radio u Flamengu, Vasku, Fluminenseu i Palmeirasu.

Onda je u timu Banguu dobio priliku da zaigra na utakmici, iako to nije bio njegov cilj.

"Trener me ubjedio da ću samo da sjedim na klupi. Međutim, ekipa je gubila i trener me poslao na zagrijevanje“, rekao je Brazilac.

Taj ulazak na teren profesionalne utakmice totalno bi poremetio njegov plan, jer nije znao baš da se snalazi, pa se dosjetio još jedne ideje u nizu.

"Primjetio sam da navijači vrijeđaju svoje igrače. Popeo sam se na ogradu i verbalno vrijeđao navijače, a onda i zaradio crveni karton“, naveo je Kaiser.

Nekoliko godina kasnije Kaiser je, nekim čudom, potpisao za franacuski klub Gazelek Ajačio. Ostao je nekoliko godina u tom klubu i zabilležio 20 nastupa, ali kao zamjena, dok je na terenu provodio po nekoliko minuta - sasvim dovoljno da se ne vidi njegovo neznanje.

On je čitavu svoju lažnu karijeru odigrao bez postignutog pogotka, a u Brazilu je dobio nadimak "Forest Gamp".

Izvor: blic.rs

Portal Analitika