Društvo

Propao tender za završetak obnove Šetališta Pet Danica

1311setaliste
N
i drugi put nije uspio tender za završetak sanacije Šetališta Pet Danica u Herceg Novom, čije popločavanje ide fazno već nekoliko godina, javlja Radio Jadran.

Propao tender za završetak obnove Šetališta Pet Danica
Portal AnalitikaIzvor

- Bez potrebe se odlažu radovi koji su još prošle godine definisani i za koje su i sredstva i građevinska dozvola obezbjeđeni. Morsko dobro je sufinansijer sa 50 % novca - kaže za Radio Jadran koordinator za investicije u JP "Morsko dobro" Rajko Radulović.

Tender za izbor izvođača za rekonstrukciju Šetališta Pet Danica, od Milašinovića plaže na Toploj do restorana „Galeb" u Igalu, raspisan je prije početka turističke sezone. Prethodni tender, iz oktobra prošle godine, poništen je krajem januara ove, zato što jedini ponuđač nije ispunjavao uslove javnog poziva. Nakon dogovora sa predstavnicima JP "Morsko dobro", odlučeno je da tender bude ponovljen, ali radovi na rekonstrukciji ove dionice Šetališta u dužini od 350 metara neće još početi. Procjenjena vrijednost posla je oko 300.000 eura.

Zajedničkom investicijom opštine i JP "Morsko dobro" do sada je rekonstruisano oko 1.600 metara Šetališta, od Hotela "Plaža" do Milašinovića plaže na Toploj, a investiciona vrijednost ovih radova iznosila je oko 1,5 miliona eura.

Na drugoj strani, Radulović podsjeća da je konačno zavšena sanacija obale, u blizini bazena PVK "Jadran" i ispred ribarskih kabina.

- Izgrađen je obalni zid u dužini od 75 metara, unutrašnji plato od 4 metra i uklonjen je sav materijal koji je ostao nakon radova čak i onaj višak koji se stvorio, za šta smo izdvojili naknadnih 7.000 eura - kazao je Radulović.

Radove je izvodio konzorcijum „Đokić Group" doo iz Bara sa preduzećem „Sargon“ doo iz Bijelog Polja.

Radulović tvrdi da nikakvih problema sa novskim ribarima nije bilo tokom sancije obale isped njihovih kabina. Naprotiv, imali su odličnu komunikaciju i ribari su često bili i oni koji su sami uklanjali barke tokom radova.

"Morsko dobro" planira da sa prvim proljećnim danima naredne godine "ušminka'' i sredi fasade kabina i vrata, te da u isto vrijeme uredi i plažu Bijela vila .

- Ne možemo na toj plaži raditi neke velike građevinske radove bez projektne dokumentacije, ali možemo i taj dio uljepšati i učiniti da mnogo bolje izgleda. Sve što je ruinirano godinama dovešćemo u red - obećao je Radulović.

Radio Jadran

Portal Analitika