Abiznis

Tošković: Danas nema blokade, čekamo poziv Kavarića

1311kapok
R
adnici KAP-a koji su stekli pravo na prijevremenu penziju danas ipak neće blokirati kapiju fabrike, izjavio je njihov predstavnik Radovan Tošković.

Tošković: Danas nema blokade, čekamo poziv Kavarića
Portal AnalitikaIzvor

“ Očekujemo da ministar Vladimir  Kavarić zakaže sastanak o rješavanju naših problema. Ukoliko bi se oglušio o naše zahtjeve biće ponovo blokade”, naveo je Tošković.

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić ranije je najavio da bi imovina Kombinata trebalo da bude procjenjena  do 15.novembra, do kada bi bio pripremljen i oglas za prodaju. Perišić jutros nije mogao da precizira da li će taj rok biti ispoštovan..

“Ima još dosta aktivnosti koje treba preduzeti kod katastra, jer je evidencija imovine Kombinata jako nesređena i moramo u saradnji sa njima rasčistiti sve probleme vezane za evidentiranje imovine , kako bismo u oglasu mogli ono što označimo kao imovinu KAP-a objaviti da se prodaje , da ne bismo došli u situaciju da nešto što nije imovina Kombinata bude predmet prodaje. Uz angažovanje vještaka pokušaćemo da rasčistimo sporna pitanja

u narednim danima”, istakao je Perišić.

Stečaj u KAP-u uveden je 8. Jula, a bankrot je proglašen 9.oktobra. Ukupna potraživanja KAP-a iznose gotovo 460 miliona, od čega je nesporno skoro 360 miliona.

 

Izvor: antenam.net

Portal Analitika