Društvo

Identifikovani osumnjičeni za fizički napad u blizini Srednje ekonomske škole

12ek
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policiije, Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su Š.B. (18), I.N (17), I.T. (16), E.K. (17) i M.Đ (18) iz Podgorice, za koje se sumnja da su danas, 12. novembra 2013. godine, u blizini Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ u Podgorici, fizički napali I.M. (16) i M.B (17) iz Podgorice, učenike ove škole.

Identifikovani osumnjičeni za fizički napad u blizini Srednje ekonomske škole
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da su petorica osumnjičenih, od kojih su četiri učenici srednjih škola, oko 14,30 časova, kod ograde Srednje ekonomske škole prišli oštećenim licima u namjeri da ih fizički napadnu.

Prvo je E.K, kako se sumnja, zadao udarac I.M. otvorenom šakom u predjelu lica. Nakon toga su, sumnja se, I.N, I.T. i M.Đ. takođe fizički napali I.M, zadajući mu po jedan udarac otvorenom šakom u predjelu glave, dok je Š.B. zadao udarac otvorenom šakom M.B. Nakon toga su se osumnjičeni udaljili sa lica mjesta.

Događaj je telefonom prijavljen Dežurnoj službi CB Podgorica oko 15,30 časova. Policijski službenici su, odmah po prijavi, upućeni na lice mjesta, gdje su zatekli oštećene I.M. i M.B. u prisustvu roditelja. O razgovoru sa oštećenima, koji su policijski službenici vodili na licu mjesta, je sačinjena službena zabilješka, jer su roditelji odbili da podnesu pismenu prijavu u CB Podgorica protiv nepoznatih lica koja su fizički napala njihovu djecu.

Policijski službenici su preduzeli i druge aktivnosti na terenu, koje su veoma brzo rezultirale identifikovanjem osumnjičenih.

Od osumnjičenih su uzete izjave u prostorijama CB Podgorica, s tim što su izjave od osumnjičenih maloljetnih lica uzete u prisustvu njihovog zakonskog zastupnika – roditelja.

O svim prikupljenim činjenicama su upoznati Osnovni državni tužilac u Podgorici i Osnovni državni tužilac u Podgorici za maloljetnike, koji su se izjasnili da u konkretnom slučaju nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Službenici CB Podgorica će protiv osumnjičenih Područnom organu za prekršaje u redovnom postupku podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj iz čl. 10 Zakona o javnom redu i miru – fizički napad.

 

Portal Analitika