Društvo

Grčka vojska donirala opremu za učionicu

12vcg
O
ružane snage Republike Grčke donirale su Vojsci Crne Gore opremu za učionicu za učenje grčkog jezika, koja je 2007. formirana na vojnom aerodromu u Golubovcima.

Grčka vojska donirala opremu za učionicu
Portal AnalitikaIzvor

Ugovor o donaciji, kojim je predviđeno da sadržaj učionice prelazi u trajno vlasništvo Vojske Crne Gore i koji mogu koristiti za druge namjene, potpisali su danas vojni ataše Republike Grčke u Crnoj Gori kapetan bojnog broda Leonidas Tsiantoulas i komandant Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore pukovnik Živko Pejović.

Kapetan bojnog broda Tsianotulas je napomenuo da je Republika Grčka prva zemlja koja je imenovala vojnog atašea u Crnoj Gori, nakon obnove nezavisnosti 2006.''Učionica je prvenstveno oformljena sa ciljem da što više pripadnika Vojske Crne Gore savlada grčki jezik, kako bi svoja znanja i vještine unaprijedili u grčkim visokoškolskim ustanovama.Sada imamo i kadete crnogorske Vojske na vojnim akademijama u Grčkoj, koji na mnogo kvalitetniji način savladavaju znanje jezika. Nadamo se da ćete i ubuduće kvalitetno iskoristiti ovu donaciju'', istakao je kapetan bojnog broda Tsianotulas.

Pukovnik Pejović se zahvalio na donaciji ističući da je umnogome doprinijela da se povećaju kapaciteti pripadnika Vojske Crne Gore u oblasti poznavanja stranih jezika, te istakao da će i dalje biti korišćena u te svrhe.

Izvor:rtcg.me

Portal Analitika