Društvo

Drobnič: Tržište EU šansa za CG

12dr
''EU
pruža velike mogućnosti za poboljšanje kvaliteta života građana kroz ispunjavanje standarda Unije o zaštiti ljudskih prava, prava manjina, zaštitu životne sredine, zaštitu potrošača, zaštitu zdravlja i slično, a tržište Unije od 520 miliona stanovnika pruža velike mogućnosti za ulaganje, proizvodnju i zapošljavanje'', kazao je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič.

Drobnič: Tržište EU šansa za CG
Portal AnalitikaIzvor

On je večeras, sa građanima Žabljaka razgovarao na temu Eu i proces evropskih integracija u Crnoj Gori.

Javnu debatu „Hajde da razgovaramo o EU“ organizovali su Organizacija za razvoj sjevera – Fors Montenegro i opština Žabljak.

Prvi čovjek Žabljaka, Isailo Šljivančanin, kazao je da moderna lokalna uprava, kojoj Žabljak teži, predstavlja važnu podršku na putu integracije Crne Gore u EU.

Građane Žabljaka zanimale su konkretne stvari - kako to da pojedine zemlje EU upadaju u dužničku krizu, kako će naši poljoprivrednici biti konkurentni sa farmerima jedne Bavarske.

Israzili su bojazan da ćemo biti samo jeftina radna snaga, interesovalo ih je da li će EU nadoknaditi Crnoj Gori gubitak velikog broja turista iz Rusije zbog uvođenja viza, onda kada naša zemlja postane članica EU.

(rtcg.me)

Portal Analitika