Vaterpolo

Crna Gora krenula pobjedom, ''ajkule'' rutinski sa Slovačkom

BruljanDrasko
N
ove kvalifikacije za Svjetsku ligu crnogorski vaterpolisti otvorili su pobjedom – ''ajkule'' su opravdale ulogu favorita, i na domaćem terenu, u Mediteranskom centru u Budvi, savladale selekciju Slovačke 13:11 (5:2, 3:3, 2:2, 3:4).

Crna Gora krenula pobjedom, ''ajkule'' rutinski sa Slovačkom
Portal AnalitikaIzvor

Sedam golova viđeno je u prvih osam minuta, goste je načeo Petrović, i nakon prvih nekoliko minuta u odmjeravanju snaga, ''ajkule'' su se brzo odvojile projektilima Draška Brguljana i povratnika Aleksandra Radovića. Već u prvoj četvrtini šansu su dobili juniori Konatar, Đurđić i Pješivac. Šansu da se prvi put upiše u strijelce kao član ''A'' tima dobio je Đurđić sa pet metara, i to povjerenje je opravdao. Odmah zatim istu priliku dobio je i Pješivac, ali nije bio siguran sa peterca. Uslijedio je period bez gola našeg tima, što su gosti iskoristili da priđu na 6:4, no do poluvremena smo vratili tri gola viška, 8:5.

Novo opuštanje izabranika Ranka Perovića, pa je na sredini treće dionice bilo 8:7. Ipak, ''ajkule'' su prebacile u veću brzinu, i u posljednjih osam minuta ušli sa rezultatom 10:7. Posljednju četvrtinu Crna Gora odigrala je rutinski, toliko da se upiše pobjeda na startu kvalifikacija. Mnogo jači meč ''ajkule'' očekuje 10. decembra kada će u Kotoru dočekati selekciju Italije.

Mediteranski centar, Budva

Crna Gora – Slovačka 13:11 (5:2, 3:3, 2:2, 3:4)

Sastavi:

Crna Gora: Šćepanović (7 odbrana), Lazović, Draško Brguljan 3, Pasković 1, Petrović 3, Darko Brguljan 2, Aleksandar Radović 3, Ugo Kruzija, Konatar, Đurđić 1, Mišić, Klikovac, Pješivac. Selektor: Ranko Perović

Slovačka: Kozmer (9 odbrana), Famera 2, Janiček 4, Hrošik 1, Burik 2, Nedbal, Molnar, Mravik, Tkač, Nađi, Bjelik 1, Girsi 1, Hoferila. Selektor: Paul Sirotnji.

Igrač više:

Crna Gora: 7 (4)

Slovačka: 4 (3)

Isključenja:

Crna Gora: Pasković 1, Đurđić 1, Petrović 1, Darko Brguljan 1

Slovačka: Nedbal 1, Hrošik 2, Famera 2, Molnar 1, Janiček 1.

Peterci:

Crna Gora: 2 (1)

Slovačka: 1(1)

Sudije: Kuretas (Grčka), Sadekov (Rusija)

Portal Analitika