Društvo

Alfa Centar: Objasnili štićenicima prednosti odlaganja otpada

12reciklaza
P
redstavnici nevladine organizacije (NVO) Alfa Centar, objasnili su danas štićenicima Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić, prednosti pravilnog odlaganja otpada, saopšteno je iz te NVO.

Alfa Centar: Objasnili štićenicima prednosti odlaganja otpada
Portal AnalitikaIzvor

Dnevni centar se pridružio takmičenju u selektivnom prikupljanju otpada koje organizuje nevladina organizacija ALFA Centar u okviru projekta Reciklaža nije blamaža. 

„Predstavnici Alfa Centra danas su održali kratko predavanje štićenicima Dnevnog centra, objasnili im prednosti pravilnog odlaganja otpada i način na koji mogu učestvovati u takmičenju“, kaže se u saopštenju Alfa Centra.

Ovim putem će, kako se navodi, Dnevni centar dati značajan doprinos projektu Reciklaža nije blamaža, „istovremeno animirajući štićenike da se bave očuvanjem životne sredine“.

„Takmičenju u selektivnom prikupljanju otpada prethodno se pridružilo pet osnovnih i sve četiri srednje škole u Nikšiću“, podsjetili su iz Alfa Centra.

Navodi se ta ta NVO realizuje projekat Reciklaža nije blamaža kao pobjednik ovogodišnjeg konkursa Pivare Trebjesa za finansiranje projekata NVO u oblasti zaštite životne sredine.

„Glavni cilj šestomjesečnog projekta je da se informisanjem i praktičnom reciklažom teritorija grada oslobodi nagomilanog otpada koji se može reciklirati, kako bi se taj otpad učinio korisnim“, podsjetili su iz Alfa Centra.

Partneri ALFA Centra u ovom projektu su Centar za reciklažu, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Opština Nikšić i RTV Nikšić.

(MINA)

Portal Analitika