Fudbal

Siočić: Svi mi se smiju, ali sam sada poznat

1211edinsiocicok
P
ublika na tribinama je već slavila gol. Čuo sam huk. A, onda sam htio zakucati loptu u mrežu kako bih naše navijače još više razveselio. No, tu je nastao problem. Jako sam zamahnuo nogom i nijesam mogao loptu zaustaviti. U tom trenutku loptu je odskočila na neravnom i blatnjavom terenu, nezgodno sam je udario i ona je pogodila prečku, priča Adin Siočić, tvorac jednog od najvećih promašaja u istoriji fudbala za agenciju Anadolija.

Siočić: Svi mi se smiju, ali sam sada poznat
Portal AnalitikaIzvor

Za samo jedan dan, njegov šut u prečku umjesto u prazan gol sa dva metra  je preko kanala YouTube vidjelo skoro 100.000 ljudi.

Učenik četvrtog razreda Gimnazije u Živinicama kaže da ga je promašaj doslovno proslavio, mada bi volio da na taj način nije stekao "slavu". I zaista, postao je poznat širom regije zapadnog Balkana, jer je video zapis njegovog  promašaja obišao vodeće internet portale u državama nastalim raspadom nekadašnje SFRJ.

"Poslije promašaja bilo je svega. Navijači su poludjeli. Bilo je i psovki. Vidjevši šta sam uradio, uhvatio sam se za glavu. Kada sam pogodio prečku sa metar, dva od gola krenuo sam da izađem, ali saigrači mi nisu dozvolili da napustim teren. Govorili su mi: 'Ostani, ostani, hajde svakome se može desiti'. I nekako sam skupio snage da ostanem u igri. Igrao sam, a iskreno više mi se nije igralo. Kako god, taj dan i promašaj pamtiću cijeli život. Na kraju, sada sam poznat", kroz smijeh je kazao Siočić.

-Otkako su brojni portali objavili moj promašaj kada prolazim gradom i kroz školu mnogi gledaju u mene i smiju se. Ono, pokažu prstom ka meni i smješkaju se. A šta ću? U Bosni je uvijek bila dobra zezancija. Sada je na moj račun, pa neka je malo- ističe Siočić.

Siočić je vrlo dobar učenik. Fudbalski uzor mu je igrač Milana Stefan El Šaravi. Planira da studira, ali i nastavi da igra fudbal.

"Nadam se da nikada više neću onako promašiti. Život ide dalje. Imam ambicije da napredujem u fudbalu. Paralelno planiram i da studiram, jer mi je životna želja da postanem sportski novinar", rekao je Siočić, igrač Mladosti iz Gornjih Živinica, tima koji je u nedjeljnom finalu Kupa opštine Živinice pobijedio Omladinac iz Đurđevika rezultatom 2:1, u utakmici koja je trebala biti lokalnog karaktera, a doživjela je međunarodnu slavu.

Portal Analitika