Društvo

KNEŽEVIĆ: Smijeniti Stojanovića i Veljovića

0311knezevicmilan
Tvrdnje Ranka Krivokapića, člana Savjeta odbrane, da je Veljovićev boravak u kampu na Zlatici, bez znanja ministra unutrašnjih poslova, politički upad, mogu rezultirati jedino predlogom za smjenu direktora policije, jer su tim upadom grubo prekršena načela u obavljanju policijskih poslova“, navodi se u saopštenju funkcionera Demokratsko fronta, Milana Kneževića.

KNEŽEVIĆ: Smijeniti Stojanovića i Veljovića
Portal AnalitikaIzvor

Knežević smatra da bi „svaki drugi ishod u ovoj aferi, koja potvrđuje da su značajni elementi unutar crnogorske policije još uvijek pod direktnom kontrolom Veljovića, i pojedinih struktura iz DPS-a predstavljao nastavak igre gluvih telefona izmedju dva koaliciona partnera“.

„Ukoliko je direktor policije bio upoznat s dešavanjima u Zlatičkom kampu, a da o tome nije obavijestio ministra, zaslužuje da bude smijenjen na prvoj sjednici Vlade u četvrtak. Ukoliko nije znao, takođe zaslužuje da bude smijenjen, pošto je onda očigledno da nije u stanju da obavlja ni složenije policijske poslove, koji se odnose na borbu protiv organizovanog kriminala, kad ne zna šta mu se dešava  unutar policijskog kampa“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz gupacije koju predvodi Milan Knežević očekuju da „Filip Vujanović nedvosmisleno saopšti da li je on izdao nalog Veselinu Veljoviću da u Zlatičkom kampu nastavi aferu "Snimak"“.

„Nastavak podrazumijeva da pripadnici policije porijeklom iz Mojkovca, po njegovim instrukcijama, u poslednjoj nedjelji krenu u akciju prikupljanja sigurnih glasova za DPS u tom gradu. Ukoliko je Vujanović dao nalog Veljoviću za ovakav vid zloupotrebe funkcije i državnih resursa, obojica bi trebalo da podnesu ostavke. Vujanoviću to i ne bi trebalo da predstavlja problem, pošto je izgubio na izborima, i većinska Crna Gora ga ne priznaje za predsjednika. Ako se ispostavi da Vujanović nije znao za Veljovićeve aktivnosti, najmanje što može da uradi jeste da odmah smijeni Veljovića sa funkcije njegovog savjetnika za bezbjednost i uputi izvinjenje crnogorskim građanima“, navodi se u saopštenju Milana Kneževića.

Kako dalje stoji u saopštenju funkcionera Demokratskog fronta „aktivnosti Veselina Veljovića, sa ili bez znanja Filipa Vujanovića, predstavljaju klasično gaženje Ustava, i funkciju predsjednika države stavljaju direktno u funkciju potpredsjednika DPS-a, koji, nakon izborne krađe u aprilu, mora vraćati dugove šefu, koji ga je izgurao na binu i natjerao da proglasi pobjedu“.

„Zbog toga podsjećamo Vujanovića da svojim djelovanjem ozbiljno ulazi u zonu krivične odgovornosti, i da je smjena Veljovića neminovnost, da bi se poslala jasna poruka da niko nije iznad Ustava“, zaključak je u izjavi Milana Kneževića.

 

Portal Analitika