Društvo

Suđenje Bujiću: Prikazan video snimak ubistva braće Gojačanin

sud
U
Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Baraninu Šćepanu Bujiću za ubistvo braće Gojačanin u fabruaru ove godine. Nakon svjedočanja Nikole Vujovića, pregledan je video snimak ubistva, koji dvije strane različito komentarišu. Za odbranu, zločin je uslijedio nakon što je pokojni Ljubomir Gojačanin nasrnuo na Bujića. Zastupnik porodice Gojačanin, advokat Srđan Lješković, pozivajući se na dio snimka koji danas nije prikazan tvrdi da je Bujić, udario pokojnog Dejana, i potom, nakon što je pokojni Ljubomir krenuo da zaštiti brata, hladnokrvno ispalio smrtonosne hice.

Suđenje Bujiću: Prikazan video snimak ubistva braće Gojačanin
Portal AnalitikaIzvor

Prema danas pregledanom video snimku, i svjedočenju Nikole Vujovića, dvostrukom ubistvu je prethodio najrpije razgovor, a potom prepirka pokojnog Ljubormira Gojačanin i okrivljenog Šćepana Bujića. Razlog je svađa između Ljubomira i Bujićevog 16-godišnjeg brata Luke, tokom partije pokera, nekoliko dana prije toga. Dok mu je Ljubomir opisivao tuču u kojoj je kako je kazao prebio Luku, Šćepan vadi pištolj. Dolazi do gužve, Ljubomir kreće prema Šćepanu, koji se sa pištoljem povlači, nakon nekoliko sekundi ispaljuje tri hica ka pokojnom Ljubomiru, a potom je sa dva hica pogodio i pokojnog Dejana.

Za Bujićevog advokata Zorana Piperovića snimak pokazuje da se ubistvo nije desilo onako kako je predstavljano javnosti.

-Moj branjenik je iznoseći odbranu kazao da je napravio jedan korak unazad. Snimak pokazuje da je on napravio nekoliko koraka unazad, možda pet ili šest, vidi se kako pokojni Ljubomir juri u njegovom pravcu, zamahuje da ga udari, i tada moj branjenik puca, kazao je Piperović novinarim apo izlasku iz sudnice.

Piperović se osvrnuo i na okolnosti koje su dovele do tragedije, konkretno svađu pokojnog Ljubomira sa mlađim Bujićem zbog pokera.

-Vjerujem da su oni bili dobri momci, ali postavlja se pitanje kako neko sa 26 godina igra poker sa nekim od 16 godina, i pri tome dolazi do fizičkog sukoba, kaže Piperović.

Za zastupnika porodice Gojačanin, advokata Srđana Lješkovića, snimak potvrđuje da je Bujić hladnokrvno ispalio pet metaka ka pokojnoj braći. Lješković kaže i da će tražiti da sud prikaže dio snimka koji se danas nije vidio, a koji predstavlja početak tragedije:

-Na obrađenom snimku tačno se vidi kada okrivljeni lijevom rukom udara pokojnog Dejana po desnoj ruci. To je inicijalna kapisla kada Ljubomir kreće da zaštiti brata, i tada nastaje tragedija, kaže Lješković.

Prikazivanju video snimka nije prisustvovala rodbina pokojne braće.

Danas saslušani vještaci saopštili su ranije stavove, među njima i da su od pet ispaljenih hitaca, tri izazvala smrt braće Gojačanin. Sudija Vesna Pean je naredno ročište zakazala za 19. novembar. (Antena M)

 

Portal Analitika