Politika

KRIVOKAPIĆ: KAP istorijski poraz, sastanak u kampu na Zlatici politički upad

1211ranko_radio

Krivokapić je rekao da je do rebalansa budžeta moralo doći, i da će zbog toga neko morati da odgovara.

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider SDP-a Ranko Krivokapić je kazao da ne postoji parlament u svijetu koji je tokom izborne kampanje saslušavao nosioca jedne liste, što je dokaz moći skupštine. On je, govoreći o aferi "Snimak", istakao da misli da teza da je to završena priča nigdje ne piše u izvještaju EK. "Nisam siguran da će između dva ovna, jednog u DPS-u i EK, biti EK ta koja će pasti u vodu", kazao je Krivokapić u emisiji Odgovoran odgovor na Radiju Crne Gore. On je govoreći o KAP-u kazao da generacija Crnogoraca kao što je učila poraze na bojnim poljima, mora učiti ovo kao poraz na ekonomsko-političkom polju.

KRIVOKAPIĆ: KAP istorijski poraz, sastanak u kampu na Zlatici politički upad
Portal AnalitikaIzvor


Krivokapić je rekao da je kada je u pitanju ova afera pokušao biti prijateljski savjetodavan.



"Da dam savjet DPS-u da vide postoji li politička odgovornost. Na kraju ljudi u DPS-u koji su spominjani, ne tvrdim čak ni da su krivi, ali mislim da negdje u politici morate uzeti objektivnu odgovornost kad nijeste subjektivno krivi i reći moja partija trpoi, moja zemlja trpi'. Nekima od njih je važnija partija od države, pomognite bar partiji", kazao je Krivokapić.



Poslije tih njegovih izjava, kako je rekao, uslijedile su izjave Evropske komisije i SAD-a koje su bile oštrije od njegove.



"Mislim da teza da je to završena priča nigdje ne piše u izvještaju EK. Nisam siguran da će između dva ovna, jednog u DPS-u i EK biti EK ta koja će pasti u vodu", kazao je Krivokapić u emisiji Odgovoran odgovor na Radiju Crne Gore.



Komentarišući skup koji je organizovao savjetnik predsjednika države Filipa Vujanovića, Veselin Veljovića u kampu na Zlatici, Krivokapić je rekao da se nada da je u pitanju samo afera.



KAP - istorijski poraz

"Ako se u tom sistemu dešavaju politički upadi, a evidentno je da je politički upad, bez znanja ministra unutrašnjih poslova, sa tvrdnjom da je znao, onda to budi sumnju u motive. Pri tom se selektiraju pripadnici jedinice", kazao je Krivokapić, navodeći da se nada i da to nije priča o crvenim beretkama iz Srbije.



Krivokapić je poručio da u elitnoj jedinici ne može sazivati skupove neko ko nije pripadnik te jedinice i MUP-a.



"U elitnoj jedinici ne može da se krije zbog čega je neko bio na tom sastanku", objasnio je Krivokapić.



Govoreći o KAP-u, lider SDP-a je rekao da nijedna obaveza nije ispoštovana od strane investitora.



"Generacija Crnogoraca kao što je učila poraze na bojnim poljima, mora učiti ovo kao poraz na ekonomsko-političkom polju. Ako smo negdje poraženi, pohara Cetinja, ili neki iz ovog srpskog korpusa, Kosovski boj, onda ovo moramo da učimo kao ekonomsko-politički poraz tog nivoa. Da na njemu izučavamo da se to više ne ponovi. Odgovor će dati ozbiljan investitor", kazao je Krivokapić.

 

tekst i foto: rtcg.me

Portal Analitika