Region

Hrvatska: Uhapšen Nadan Vidošević

1211vidosevic
P
olicija je jutros uhapsila Nadana Vidoševića pod sumnjom za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, u sklopu afere izvlačenja 32 miliona kuna iz Hrvatske gospodarske komore, javlja Večernji list. U toku je pretres njegovog stana. Vidošević je trenutno na informativnom razgovoru u policiji, a tokom dana trebao bi biti sproveden u USKOK.

Hrvatska: Uhapšen Nadan Vidošević
Portal AnalitikaIzvor

Neslužbeno se saznaje da još nije zatražio advokata.

Prema prvim informacijama tužioci su uspjeli da dokažu da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio vječni predsjednik Komore, Vidošević.

Zbog iste afere prije mjesec dana uhapšena je Vidoševićeva najbliža saradnica Zdenka Peternel i Davor Komerički. Sumnjiči se da je Petrnel fiktivnim fakturama, uz pomoć dvojice suosumnjičenika, izvukla 32 miliona kuna. Prijeti joj 10 godina zatvora. Trećeoptuženi Igor Premilovac brani se sa slobode.

Muž uvijek zadnji dozna

Ovo je vrlo neugodna stvar za HGK, kratko je komenatarisao tada Vidošević hapšenje Zdenke Peternel. Dodao je da Komora potpuno sarađuje s mjerodavnim državnim tijelima i ispunjava sve što se traži. Na pitanje kako je moguće da nije znao što se događa, kazao je: "Muž uvijek zadnji dozna. Sve je moguće, ali moramo voditi računa da se prvo nekome dokaže krivnja".

tekst i foto: HRT.hr

Portal Analitika