Region

Ministar ispituje slučaj golišave savjetnice

1211vanja-hadzovic
M
inistar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić kaže za „Blic” da će hitno dati nalog da se ispita kako je Vanja Hadžović, čije provokativne fotografije kruže internetom, angažovana na mjestu mlađeg savjetnika u njegovom ministarstvu. Ne znam ništa o tome, ali već danas ću dati nalog da se ispita ovaj slučaj. Dobićete sve potrebne odgovore - navodi ministar Mrkić za “Blic”.

Ministar ispituje slučaj golišave savjetnice
Portal AnalitikaIzvor


Vanja Hadžović je 31. maja ove godine na svom Gugl plus profilu objavila da je zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova. O njenom iskustvu u oblasti diplomatije, međutim, ne može se naći nijedan podatak. Ipak, na internetu može da se vidi veliki broj provokativnih fotografija Hadžovićeve, koje su objavljene čak i na pojedinim muškim sajtovima.



Nakon što je našla zaposlenje, zatvorila je svoj fejsbuk profil i tviter nalog.



U njenoj tankoj biografiji piše da je završila menadžment u medijima na Megatrendu, kao i da je nedavno upisala Diplomatsku akademiju. Prema saznanjima lista sprema se za službu u inostranstvu.



U prethodna dva dana iz Ministarstva spoljnih poslova nije bilo moguće dobiti odgovor koji su bili kriterijumi za angažovanje Vanje Hadžović, da li je na ovo mjesto došla preko javnog konkursa ili možda na osnovu partijske preporuke.




- Pozicija mlađeg savjetnika je najslabije plaćeno radno mjesto za nekog ko je završio fakultet. Sa tim zvanjem se kreće u svijet diplomatije - navode u MSP.



Kako je Blicu nezvanično rekao jedan diplomata, sa svojom biografijom i iskustvom Hadžovićeva ne bi mogla da prođe javni konkurs.



1211vanja-hadzovic-nova

Naime, da bi neko bio zaposlen na poziciji mlađeg savjetnika, neophodno je da ima završen fakultet određenog smjera - Fakultet političkih nauka, Pravni ili Ekonomski fakultet, kao i da govori dva svjetska jezika. Takođe, neophodno je da prođe i bezbjednosnu provjeru.



- Nema šanse da bi Hadžovićeva prošla bezbjednosnu provjeru, s obzirom na njene provokativne fotografije koje se lako mogu vidjeti na internetu - kaže naš sagovornik.



O partijskom angažovanju mlađe savjetnice nema mnogo podataka. Ona je bila zamijenica predsjednika omladine SPS u Zemunu. Iako više nije aktivna u stranci, pojavljuje se na proslavama SPS-a.

tekst i foto: blic.rs

Portal Analitika