Društvo

Otvorena škola stripa, karikature i ilustracije

1111strip
N
a Cetinju je večeras, u prostorijama ogranka Matice Crnogorske, otvorena Škola stripa, karikature i ilustracije.

Otvorena škola stripa, karikature i ilustracije
Portal AnalitikaIzvor

Otvaranje škole podržala je Prijestonica Cetinje, a na svečanosti povodom otvaranja prisutnima se obratio gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

- Želio bih iskazati zahvalnost cetinjskom ogranku Matice crnogorske, ali i nekim od naših najznačajnijih karikaturista, koji su inicirali ovaj projekat. Jer, upravo ideje nalik ovoj, snažno utiču na raznovrsnost i sadržajnost aktivnosti namijenjenih našim najmlađim sugrađanima. Kao odgovorna gradska uprava, ali i kao posvećen partner Matice crnogorske, bez dvoumljenja smo podržali samu inicijativu, koja će, bez sumnje, rezultirati daljim podsticajima u pravcu kulturnog oblikovanja i afirmacije talenta mladih Cetinjanki i Cetinjana zainteresovanih za likovnu umjetnost, istakao je on.

Tokom otvaranja Škole stripa, karikature i ilustracije prisutne je pozdravio i poznati cetinjski karikaturista Luka Lagator.

Škola, koja je osnovana na inicijativu strip crtača Crne Gore i njihovog predsjednika Simona Vučkovića, nastaviće rad u prostorijama Osnovne škole „Njegoš“.

Školu će pohađati trideset polaznika, većinom osnovci, a materijal za rad polaznika obezbijedila je Prijestonica Cetinje.

izvor: cetinje.me

Portal Analitika