Društvo

Fond PIO: Invalidi rada koji su ostali bez posla nakon 2003. novčanu naknadu ostvaraju kod ZZZCG

111pio
S
hodno Zakonu o PIO, svi invalidi rada koji su usljed stečaja i likvidacije ostali bez posla, mogli su ostvariti pravo na privremenu naknadu kod Fonda PIO Crne Gore, do 31.12.2003. godine. Invalidi rada koji su stekli ovo pravo, primaće naknadu do ispunjenja uslova za sticanje prava na penziju ili do zaposlenja, saopšteno je iz ove institucije.

Fond PIO: Invalidi rada koji su ostali bez posla nakon 2003. novčanu naknadu ostvaraju kod ZZZCG
Portal AnalitikaIzvor

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore, u cilju, kako kažu, otklanjanja nejasnoća koje mogu proisteći iz informacija koje su danas objavljene u pojedinim medijima, a tiču se ostvarivanje prava na privremenu naknadu invalidima rada i njeno navodno ukidanje, obavjestio je javnost da invalidi rada koji su usljed stečaja i likvidacije ostali bez posla nakon 31.12.2003. godine, pravo na novčanu naknadu ostvaruju kod Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i istu primaju do ispunjenja uslova za sticanje prava na penziju ili do zaposlenja.

- Svi invalidi rada koji po ovom osnovu primaju naknadu od Fondu PIO, shodno ranije navedenom, to pravo će ostvarivati i ubuduće, bez prekida, s obzirom da se radi o stečenom pravu. Privremene naknade invalidima rada usklađuju se po istoj metodologiji i dinamici kao i penzije, a najniža naknada iznosi 157,50 eura, saopštili iz Fonda.

Portal Analitika