Društvo

Poništena odluka Cungua o razrješenju

2510cungu
U
pravni sud poništio je Rješenje predsjednika ulcinjske Opštine, Nazifa Cungua kojim je razriješio Selima Resulbegovića sa funkcije njegovog potpredsjednika, saopšteno je iz opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP), prenosi Mina.

Poništena odluka Cungua o razrješenju
Portal AnalitikaIzvor

Resulbegović, koji je predsjednik ulcinjskog SDP-a, kazao je da je Upravni sud tu odluku donio 5. novembra.

„Ocjenjujući zakonitost osporenog Rješenja, Sud je našao da je Cungu u postupku njegovog donošenja počinio bitnu povredu pravila upravnog postupka, i odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi. Iz tih razloga je Sud Rješenje proglasio nezakonitim i donio je Odluku o njegovom poništenju“, navodi se u saopštenju Resulbegovića.

On je kazao da je SDP ranije obavijestio javnost da je Rješenje nezakonit akt, sa ciljem da bi se, kako je naveo, skrenula pažnja sa činjenice da je Cungu izgubio podršku većine u Skupštini i da nije u stanju da obezbijedi podršku za usvajanje njegovog izvještaja o radu za predhodne dvije godine.

„Posebno zabrinjava činjenica da je Cungu spreman da sasvim svjesno donosi nezakonite akte ako ocijeni da je to u funkciji bezuslovnog očuvanja njegove stolice, dokazujući to višemjesečnom blokadom rada lokalnog parlamenta, što je rezultiralo skraćenjem mandata i raspisivanjem vanrednih izbora poslije dugotrajne agonije i bezvlašća“, zaključio je Resulbegović.

 

Portal Analitika