Abiznis

Potpisan ugovor o osnivanju fabrike čokolade na Cetinju (VIDEO)

1111cokoladactok
N
a Cetinju je danas potpisan Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji, koji predviđa uspostavljanje pogona ukrajinske kompanije „Montelor“ u biznis zoni u gornjem „Obodu“. Ugovor su potpisali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, stečajni upravnik AD „Obod“ Nikola Vujačić i izvršni direktor kompanije „Montelor“ Rastislav Karandjejev, a događaju su, između ostalih, prisustvovali i ministar ruralnog razvoja i poljoprivrede u Crnoj Gori Petar Ivanović i ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori Oksana Sljusarenko.

Potpisan ugovor o osnivanju fabrike čokolade na Cetinju (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

-Potpisanim ugovorom predviđeno je da, u okviru biznis zone u gornjem „Obodu“, bude otvorena fabrika za proizvodnju čokoladnih artikala, što će rezultirati sa 53 novootvorena radna mjesta u crnogorskoj prijestonici- saopšteno je Portalu Analitika iz Kabineta gradonačelnika Prijestonice.

Bogdanović je poželio dobrodošlicu ukrajinskim investitorima, navodeći kako je riječ o još jednom dobrom primjeru implementacije stimulativnih mjera koje je Prijestonica Cetinje početkom godine ponudila zainteresovanim privrednicima.

- Posebno mi je drago što će danas potpisani ugovor, shodno biznis planu kompanije „Montelor“, rezultirati sa 53 nova radna mjesta, što potvrđuje da je riječ o primjeru dobre i održive investicije. Takođe, ovo je još samo jedan u nizu uspješnih rezultata podsticaja koje je zainteresovanim investitorima ponudila Prijestonica Cetinje. Podsjetiću da smo u dosadašnjem dijelu godine, upravo kroz stimulativne mjere, otvorili 105 novih radnih mjesta, počev od postojećih lokalnih privrednika do novih kompanija, od domaćih do inostranih. A zahvaljujući ovom, kao i još nekoliko drugih već potpisanih ugovora i sporazuma, u narednim mjesecima biće otvoreno više od 100 novih radnih mjesta – kazao je on, dodajući da je riječ o primjeru uspješnog nastupa Prijestonice Cetinje i Vlade Crne Gore pred stranim investitorima.

Izvršni direktor „Montelora“ Rastislav Karandjejev zahvalio je gradskoj upravi na podršci koja je rezultirala potpisivanjem ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji.

- Današnje potpisivanje predstavlja krunu naših dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, a prije svega trasira naš predstojeći rad na uspostavljanju fabrike u gornjem „Obodu“ – kazao je Karandjejev.

Stečajni upravnik AD „Obod“ Nikola Vujačić kazao je kako današnji čin predstavlja „veliki korak za Cetinje“.

- Moje je zadovoljstvo što sam, ispred AD „Obod“, bio u prilici da učestvujem u dosadašnjim aktivnostima, zahvaljujući kojima će pomenuta biznis zona u narednom periodu dobiti novi sadržaj – kazao je Vujačić.

Nakon potpisnika, prisutne su pozdravili ministar Ivanović i ambasadorka Sljusarenko. Ministar Ivanović izrazio je zadovoljstvo time što je dolazak „Montelora“ na Cetinje jedan od konkretnih rezultata nedavne posjete delegacije Vlade Crne Gore Ukrajini.

- Naša delegacija nedavno je boravila u Ukrajini, a jedan od razgovora sa tamošnjim privrednicima bio je vezan upravo za ovu investiciju. Stoga, drago mi je što je sve realizovano u kratkom vremenskom roku i što su predstavnici kompanije „Montelor“ danas sa nama. Svako radno mjesto je bitno, zbog čega ovakve i slične investicije dodatno dobijaju na značaju – rekao je on.

Ambasadorka Sljusarenko takođe se osvrnula na septembarsku posjetu delegacije Vlade Crne Gore toj državi.

- Nakon posjete delegacije Vlade Crne Gore, koja je razgovarala sa ukrajinskim privrednicima, došli smo na Cetinje, upoznali se sa stimulativnim mjerama koje nudi gradska uprava i rezultat je očigledan – ovaj projekat proizašao je upravo iz tog procesa – naglasila je ona.

Prema planovima kompanije „Montelor“, već narednih dana slijedi početak rekonstrukcije hale u kojoj će djelovati buduća fabrika. Početak rada, shodno predočenom planu, slijedi za četiri mjeseca.

 

 

 

 

 

Portal Analitika