Društvo

Produžen rok za prijave za nagradu ,,Iskra”

1111iskraok
F
ond za aktivno građanstvo (FAKT), zbog velikog interesovanja privrednih subjekata i građana, produžio je rok za prijave na konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“ do 17. novembra. Nagrade za subjekte koji razvijaju filantropiju biće uručene početkom decembra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u Cetinju.

Produžen rok za prijave za nagradu ,,Iskra”
Portal AnalitikaIzvor

Cilj konkursa je da podstakne razvoj solidarnosti, humanosti i filantropije i ove vrijednosti proširi na što veći broj pojedinaca i preduzeća, upravo kroz prepoznavanje i nagrađivanje onih koji svojom podrškom razvoju društva i zajednice postavljaju standarde.

Ove godine nagrada „Iskra“ dodjeljuje se peti put, a mali jubilej obilježen je i definisanjem novih kategorija i specijalnih priznanja za nagrađene. Pored strandardnih nagrada za doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici  i za individualni doprinos, ove godine ustanovljena je i nagradu za doprinos dijaspore, koja je tokom svih prethodnih godina pokazala nesebičnost u pružanju podrške svojoj domovini. Novina je i specijalno priznanje za medijski doprinos i za građanski doprinos opštem dobru, kako bi se motivisali i mediji i građani da se uključe u širenje pravih vrijednosti kao što je filantropija.

Na konkursu mogu učestvovati privredna društva i mediji koji posluju u Crnoj Gori, pojedinci iz Crne Gore i dijaspore, udruženja iseljenika i državne institucije. Zainteresovani mogu kandidovati svoju akciju ili projekat, a mogu ih kandidovati i direktni korisnici podrške koja je realizovana kroz određenu inicijativu.

Jubilarnu dodjelu nagrade „Iskra“ organizuje FAKT u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore, Upravom za dijasporu, Ministarstvom za održivi razvoj i turizam, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije.

Filantropija je naziv za dobrovoljnu akciju za opšte dobro i opisuje davanje koje podrazumijeva šire i razvojne potrebe, kao što je podrška kulturi, nauci, zaštiti životne sredine, civilnom društvu ili razvoju demokratije.

Detaljne informacije o konkursu kao i prijavni formulari, nalaze se na web sajtu www.nagradaiskra.me.

oknadi razliku između tržišne cijene struje za KAP koju plaća Montenegrobonus od 43,5 eura po megavatu i iznosa koji omogućava održivost KAP-a, a to je 27 eura.

(Mina biznis)

Portal Analitika