Abiznis

IRRCG: Procjena vrijednosti imovine KAP-a do kraja sedmice

1111kapfabrikaok
I
zvještaj o procjeni imovine Kombinata aluminijuma (KAP) trebalo bi da bude završen ove sedmice, nakon čega bi se stvorili uslovi za raspisivanje oglasa za prodaju.

IRRCG: Procjena vrijednosti imovine KAP-a do kraja sedmice
Portal AnalitikaIzvor

Iz Instituta računovođa i revizora Crne Gore (IRRCG), koji procjenjuje vrijednost imovine KAP-a, kazali su da je rok za završetak izvještaja 20 dana od dostavljanja potrebne dokumentacije.

-Dokumentacija je u radnom obimu dostavljena 25. oktobra, što povlači da bi rok za dostavljanje izvještaja o procjeni trebalo da bude 15. ili 16. Novembar- rekao je izvršni direktor IRRCG Rade Šćekić.

On je dodao da je Institut, u cilju izrade procjene, sklopio ugovor o angažovanju Slobodana Perovića kao rukovodioca stručnog tima.

Stručni tim, pored Perovića i Šćekića, koji su diplomirani ekonomisti, čine diplomirani građevinski inženjer Marko Radunović, dilomirani mašinski inženjeri Miodrag Bulatović i Rade Pupović, kao i saradnici dilomirani ekonomisti Nikolina Filipović i Dragan Milić.

Stečaj u KAP uveden je 8. jula, a bankrot je proglašen 9. oktobra.

Ukupna potraživanja Kombinata, iznose gotovo 460 miliona eura. Stečajni upravnik Veselin Perišić, je utvrdio da je nesporno skoro 360 miliona.

Proizvodnja u KAP-u normalno funkcioniše jer Montenegrobonus obezbjeđuje nesmetan proces proizvodnje.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić rekao je nedavno da je Vladina obaveza da nadoknadi razliku između tržišne cijene struje za KAP koju plaća Montenegrobonus od 43,5 eura po megavatu i iznosa koji omogućava održivost KAP-a, a to je 27 eura.

(Mina biznis)

Portal Analitika