Region

Uhapšen napadač koji je bio zabarikadiran u kući u Kraljevu

napadac
D
ragomir M.
iz sela Metikoš kod Kraljeva, koji je ranije danas ranio dvojicu ljudi i potom se zabarikadirao u svojoj kući razmjenjujući povremeno vatru sa policijom, uhapšen je večeras oko 21, javljaju srpski mediji.

Uhapšen napadač koji je bio zabarikadiran u kući u Kraljevu
Portal AnalitikaIzvor

Njega su uhapsili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, koji su više sati držali njegovu kuću pod blokadom. Dragomir M. je policijskim kolima odvezen iz sela Metikoš.

Penzioner Dragomir M. (70) pucao je danas oko 13 sati iz pištolja u dostavljača hrane ispred svoje kuće u selu Metikoši kod Kraljeva, a zatim se po dolasku policije naoružan zabarikadirao unutra. U selo je odmah stigao pregovarački tim kraljevačke policije, koji je bezuspješno pokušao da ga ubjedi da se preda.

Oko 16.10 sati, kako javlja reporter "Blica" koji je u Metikoši, iz kuće Dragomira M. začula se pucnjava, zbog koje je nastala prava pometnja. U pucnjavi su ranjene dvije osobe.

Najprije se začula rafalna paljba, a potom i pojedinačni hici. Pucnjava je trajala nekoliko minuta. Nastala je prava panika, grupa policajaca se povukla na stotinak metara dalje od kuće, a novinari i okupljeni mještani su zalegli na zemlju, javlja reporter "Blica".

Reporter "Blica" navodi da je potvrđeno da je u pucnjavi ranjen policajac D.R. On kaže i da su posle pucnjave vidjeli jednog policajca koji je ušao u vozilo Hitne pomoći, koje se odmah, pod rotacijom, uputilo u pravcu grada.

 

Portal Analitika