Rukomet

LŠ: Rukometašice Bududćnosti silne u Poljskoj

AdzicBududc
R
ukometašice Budućnosti pobijedile su u Lublinu istoimeni poljski tim 30:22 (13:12), u utakmici petog kola B grupe Lige evropskih šampiona. Crnogorski prvak, koji je dobio i prvi međusobni duel (31:19), upisao je treći trijumf i zadržao šanse za plasman u narednu rundu Lige šampiona.

LŠ: Rukometašice Bududćnosti silne u Poljskoj
Portal AnalitikaIzvor

Lublin je i nakon petog kola bez osvojenog boda u grupi. Domanćin večeras nijednom nio bio u vođstvu, a posljednji put izjednačio je rezultat u petom minutu (3:3). Uslijedila je serija od pet uzastopnih golova podgoričkog tima za vođstvo od 8:3 u 11, koje je u 23. minutu iznosilo šest golova (12:6). Sam finiš prvog poluvremena donio je bolju igru poljskog tima, koji je serijom 5:0 zaostatak do odmora sveo na gol (13:12). U nastavku nije bilo dileme jer je podgorički tim do 40. minuta poveo 19:14, a prednost u 52. minutu uvećao na sedam golova (26:19) i riješio pitanje pobjednika.

Najefikasnija u pobjdničkom timu, na čjem se golu ponovo istakla Klara Voltering sa 16 odbrana, bila je Radmila Petrović sa osam, dok su po četiri gola postigle Kamila Dalbi, Kristina Neagu i Dragana Cvijić. U polskom timu najbolja je bila Alesija Mihdaliova sa sedam pogodaka.

U drugom meču te grupe, u 18 sati i 30 minuta, sastaće se FTC i Midtjiland. Budućnost će u posljednjem kolu, 17. novembra, ugostiti FTC. (Mina)

Portal Analitika