Društvo

Neophodna pomoć u jačanju organa za sprovođenje zakona

0811konjevicR
C
rnoj Gori je neophodna pomoć kako bi ojačala organe za sprovođenje zakona, jer su snažne institucije osnov za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala, ocijenjeno je u razgovoru ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora švajcarske policije, Žan Luk Veza.

Neophodna pomoć u jačanju organa za sprovođenje zakona
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku je pohvaljena saradnja dvije policije i dogovoren nastavak aktivnosti na njenom jačanju, kao i dalja pomoć Švajcarske u stručnom osposobljavanju službenika crnogorske Uprave policije.

Konjević je predstavio aktivnosti koje Ministarstvo sprovodi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende i istakao da će zaključivanje sporazuma sa Švajcarskom o policijskoj saradnji u borbi protiv kriminala biti tretirano kao prioritetno.

On je ocijenio da bi se potpisivanjem sporazuma doprinijelo kvalitetnijoj razmjeni informacija, saradnji u oblasti stručnog usavršavanja i koordinaciji međunarodnih policijskih akcija.

„Konjević je dodao da je Crnoj Gori neophodna pomoć kako bi ojačala organe za sprovođenje zakona jer su, kako je zajednički konstatovano, snažne institucije osnov za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je otvorena mogućnost konkretne saradnje između Crne Gore i Švajcarske na planu jačanja kapaciteta crnogorskih službenika za sprovođenje finansijskih istraga, u cilju ostvarivanja mjerljivih rezultata u borbi protiv pranja novca.

 

Portal Analitika