Društvo

Elektronska peticija za povratak Bešića

711milosbesicok
E
lektronskom peticijom koja je juče pokrenuta da se vrati profesor Miloš Bešić, koji je prije dva dana napustio Fakultet političkih nauka, do sada je prikupljeno 210 potpisa. Peticiju su pokrenuli student, prenosi Radio Antena M.

Elektronska peticija za povratak Bešića
Portal AnalitikaIzvor

“Peticija predstavlja mišljenje velikog broja studenata koji su izrevoltirani odlukom Rektorata. S obzirom na to da smo u proteklom periodu ostali bez velikog broja kvalitetnih profesora odlazak prof. Bešića je veliki minus za Univerzitet Crne Gore i znatno će uticati na ugled FPN-a”, rekao je Radiju Antena M student Emir Pilav.

On napominje da potpise neće prikupljati samo onlajn.

“Ja i koleginica sa druge godine smo se dogovorili da napravimo drugi dio ove peticije, koji će biti u pismenoj formi i narednih dana će biti na FPN-u. Očekujemo veliki odziv, jer sam na društvenim mrežama vidio da peticiju podržava dosta ljudi. Iskreno se nadamo da peticije hoće uroditi plodom, jer su mnogi studenti i profesori svjesni situacije na UCG. Ova peticija neka bude glas nezadovoljnih studenata FPN-a upućen UCG i Rektoratu, a nadamo se dobrom konačnom ishodu”, istakao je on.

Nešto ranije ovom radiju prof. Bešić je govorio o razlozima zbog kojih je napustio FPN.

“Od narušavanja autonomije preko svjesnog i namjernog proizvođenja loših međuljudskih odnosa do smanjenja materijalnih uslova rada… Dakle svi oni faktori koji bitno onemogućavaju da neko normalno funkcioniše u nekoj sredini”, rekao je on.

Dekanica Fakulteta političkih nauka Sonja Tomović Šundić samo je kratko kazala da još nijesu dobili nikakav zvanični dokument o Bešićevoj odluci, pa da za sad neće ništa komentarisati.

 

Portal Analitika