Svijet

Izrael osumnjičen za smrt Arafata

1106arafat
P
alestinski istražitelj Tafik Tiravi rekao je danas da je Izrael jedini osumnjičeni za smrt palestinskog lidera Jasera Arafata, nakon što su laboratorijski testovi sugerisali da je umro od trovanja polonijumom.

Izrael osumnjičen za smrt Arafata
Portal AnalitikaIzvor

Tiravi je, obraćajući se novinarima u Ramali, nakon što su švajcarski naučnici koji su testirali Arafatove posmrtne ostatke našli povišene nivoe radioktivne supstance polonijum, istakao da Arafat nije umro prirodnom smrću, ali nije direktno odgovorio na pitanje da li je otrovan.

"Kažemo da je Izrael primarni i jedini osumnjičeni u slučaju Arafatovog ubistva i nastavićemo da vodimo detaljnu istragu da ustanovimo i potvrdimo sve detalje i elemente slučaja", rekao je Tiravi, šef palestinskog tima istražitelja.

Palestinski zvaničnici saopštili su danas da izvještaji o smrti dugogodišnjeg palestinskog lidera Arafata pokazuju da nije umro od starosti, niti bolesti, niti prirodnom smrću.

Na konferenciji za novinare u Ramali na Zapadnoj obali oni su najavili da će se njihova istraga okolnosti Arafatove smrti, 2004. godine u vojnoj bolnici kraj Pariza, nastaviti.

Tiravi je precizirao, kako su prenijele agencije, da je palestinska istraga proučavala nalaze švajcarskih naučnika, objavljenih u sredu.

"To je zločin 21. vijeka. Osnovni cilj je da se ustanovi ko stoji iza likvidacije Jasera Arafata", rekao je Tiravi.

izvor: MINA

Portal Analitika