Abiznis

Žugić i Bankhurst razgovarali o projektu na Plavim horizontima

811zugakataridiarok
M
inistar finansija Radoje Žugić sa saradnicima sastao se danas sa izvršnim direktorom „Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro“ Gregom Bankhurstom, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva finansija.

Žugić i Bankhurst razgovarali o projektu na Plavim horizontima
Portal AnalitikaIzvor

-Bankhurst je prezentovao planove Qatari Diar kompanije kada je u pitanju izgradnja luksuznog turističkog kompleksa u Crnoj Gori, na lokaciji Plavi horizonti, za koji su planirana ulaganja u iznosu od oko 350 miliona eura. Budući kompleksi će biti sagrađen u mediteranskom arhitektonskom stilu, a u njegovom sastavu će se naći hotel, ekskluzivne rezidencijalne vile, spa centar i drugi prateći sadržaji (butici, restorani i dr.). Po riječima Bankhursta, privode se kraju pregovori za angažman hotelskog operatera, koji će jedan od najprestižnijih svjetskih brendova u toj oblasti- navedeno je u saopštenju.

Ministar Žugić je izrazio uvjerenje da će luksuzni kompleks značajno obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprinijeti pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase.

„Vlada Crne Gore i Qatari Diar imaju zajednički interes da se projekat uspješno realizuje“, istakao je ministar Žugić, objašnjavajući da će se njegovi direktni efekti ogledati u rastu zaposlenosti i budžetskih prihoda i dinamičnijim stopama rasta crnogoske ekonomije, dok će se, istovremeno, postići i niz indirektnih efekata, prvenstveno u vidu privlačenja novih investitora. Žugić je posebno pozdravio namjeru Qatari Diar-a da, prilikom realizacije projekta, u što je moguće većoj mjeri angažuje domaću radnu snagu i domaće kompanije, što će doprinijeti smanjenju nezaposlenosti, kao i oporavku građevinskog i drugih povezanih sektora.

-Ministar je izrazio punu spremnost Vlade Crne Gore da ovom reputabilnom investitoru pruži svu neophodnu podršku, te da će, u tom pravcu Ministarstvo finansija biti aktivan učesnik u rješavanju svih otvorenih pitanja koja se mogu pojaviti u toku realizacije projekta- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika