Košarka

Novi izazov za ''plave'', Jovović: Agresivno protiv Radničkog

PresBudRAdn
J
oš jedan u nizu jako teških mečeva za košarkaše Budućnost Volija – naporan ritam na oba fronta, i u ABA ligi i u Eurokupu, vremena za odmor nema, jer već u neđelju ‘’plavi’’ se okreću regionalnom takmičenju. Slijedi gostovanje i to Radničkom iz Kragujevca, koji nakon šest kola ima polovičan učinak.

Novi izazov za ''plave'', Jovović: Agresivno protiv Radničkog
Portal AnalitikaIzvor

"Radnički igra napadački, a čak i u mečevima kada igraju slabije postiže preko 80 poena. Samo agresivnim pristupom u odbrani, dobrom koncentracijom, dobrim odlukama u fazi defanzive možemo doći u situaciju da trijumfujemo na kraju. Radnički je jako široka ekipa, gdje je glavni motor Marinović na poziciji plejmejkera, koji fenomenalno razigrava saigrače. Lešić im donosi iskustvo na poziciji četvorke i dodatnu širinu u napadu. Uz Jarua to je udarni trio. Ostali igrači u petorci, ali i oni sa klupe, imaju kvalitet i visoke procente šuta za tri poena", kazao je trener Igor Jovović.

On smatra da će faza defanzive biti ključna u neđeljnom meču.

"Karakteristično je to što oni i na gostujućem terenu postižu 100 poena, što nije lako. Marinović je igrač koji, osim što je poeneterski rapoložen, kreira igru za saigrače. Ima prosječno osam asitencija i to je kvalitet za cijeli tim. Ukoliko njega svedemo na razumnu mjeru možemo se nadati da na kraju i trijumfujemo."

Nikola Ivanović smatra da jakom defanzivom mogu do dobrog rezultata.

‘’Radnički je napadački izuzetno nastrojena ekipa. Imaju raznovrstan napadački repertoar. Šansu tražimo prevashodno u odbrani, pokušaćemo da ih svedemo na što manji broj poena. Nije lako igrati u Kragujevcu, i biće teško uzeti bodove. Ali, vjerujem da uz pravi pristup, možemo napraviti iskorak ka vrhu tabele.’’

RasABA08
TabelaABA08
Portal Analitika