Društvo

BAR: “Dvorište ljepše – Društvo veće!“,

barok
U
dvorištu barske Gimnazije “Niko Rolović” danas je realizovana akcija “Dvorište ljepše – Društvo veće!“, u organizaciji mladih iz Bara koji učestvuju u projektu Centra za mlade Proactive “Karavan aktivizma”, uz  - Centra za informisanje i profesionalno savjetovanje (CIPS) i JP Komunalne djelatnosti Bar, uz podršku FAKT-a.

BAR: “Dvorište ljepše – Društvo veće!“,
Portal AnalitikaIzvor

Današnja je prva u nizu aktivnosti mladih na podizanju nivoa čistoće grada, i nosila je naziv “Pokupi, odnesi... Uredi, podesi! Tako lako do čistog školskog dvorišta svako!“, i obuhvatala je sakupljanje i odnošenje otpada i uređivanje staza.

U narednom periodu, u okviru ove akcije, slijedi oslikavanje zida škole i staza, kao i sađenje biljaka i dalje uređenje dvorišta.

Cilj projekta “Karavan aktivizma” je promovisanje građanskog aktivizma i povećanja društvene angažovanosti mladih u zajednici kroz male akcije. Mladi su, zajedno sa predstavnicima Centra, osmislili tri akcije usmjerene na poboljšanje njihovog položaja i uopšte rješavanje problema u zajednici. One predviđaju uređenje dvorišta Gimnazije “Niko Rolović” u Baru, otvaranje kutka za mlade u Baru pod nazivom “U gužvi nikad nisi sam!” i podrška napuštenim životinjama i zagovaranje otvaranja azila za napuštene životinje u Baru sa porukom “Spašeno je moja omiljena rasa!”.

Portal Analitika