Rukomet

SEHA: Lovćen sprema zamku za Zagreb

PresLovcen
C
etinje je na nogama – u našu prijestonicu danas dolazi Zagreb – aktuelni šampion SEHA Gasprom Južni tok lige koji još uvijek u ovom takmičenju nije slavio u SC „Lovćen“.

SEHA: Lovćen sprema zamku za Zagreb
Portal AnalitikaIzvor

 

Cetinjani su u protekla dva susreta u ovoj dvorani lako izlazili na kraj sa rukometnim gigantom, međutim sada su u drugoj situaciji. Klub se polako konsolidovao nakon turbulencija na sve strane, čelni ljudi grada su napravili dodatne napore da se meč sa Zagrebom igra na Cetinju, a ne u Podgorici, dok će istina v.d.trenera Željko Petričević imati dosta problema oko sastava tima. Jedini desni bek u ekipi Alen Kulenović je protekle neđelje napuštio Lovćen, kapiten Igor Marković zbog crvenog kartona protiv Neksea mora da pauzira jedan meč, dok protekla dva dana zbog povreda nijesu trenirali lijevi bekovi Danijel Vukićević i Marko Drašković.

„Nije jednostavna situacija što se tiče igračkog kadra, međutim to nam ne smije biti alibi da svi igrači koji izađu na teren ne pruže maksimum. Lovćen se nikada nije unaprijed predavao, a iako smo oslabljeni vjerujem da uz jednu odgovornu igru možemo pružiti dobar otpor Zagrebu, a ako nam se ukaže prilika i iznenaditi favorita na ovom meču“,kazao je v.d.trenera inače sportski direktor Željko Petričević, koji šansu Lovćena vidi u činjenici da igra na domaćem terenu.

„Raduje nas što ćemo konačno igrati pred svojim navijačima, u renoviranoj dvorani tako da će ugođaj biti još ljepši nego ranije. Klub se konsolidovao u odnosu na protekli period, tako da ćemo razmišljati samo o tome kako da odigramo što bolje protiv Zagreba“,jasan je Petričević.

Srednji bek Bogdan Nikolić je prije dvije nedjelje nakon duela sa protivničkim igračem slomio nos, tako da će sjutra veče (18h) igrati sa maskom.

„Zagren u ovom meču jeste favorit, ali našu šansu vidim u velikom motivu i želji da napravimo dobar rezultat i da odigramo najbolje što možemo. Siguran sam da se na Cetinju niko neće naigrati u kojem god sastavu da budemo. Radujemo se što ćemo igrati protiv odlične ekipe koja nastupa u Ligi šampiona tako da se nestrpljenjem očekujemo taj meč“,poručio je Nikolić.

Raspored – 9.kolo

Petak

17.45 – Vardar – Borac

18 – Lovćen – Zagreb

Subota

18 – Vojvodina – Metalurg

18 – Tatran – Partizan

19 – Brest – Nekse

(Handballme.me)

Portal Analitika