Svijet

Detektivka dobila otkaz jer se zaljubila u dilera koga je istraživala

0711detektivka
D
žesika Dever Jakuš
, policajka iz Arizone koja je radila kao operativac u civilu, bila je prinuđena da da otkaz i podvrgnuta je istrazi zbog optužbi da se upustila u ljubavnu vezu s dilerom droge, protiv koga je u toku višemjesečne istrage prikupljala dokaze.

Detektivka dobila otkaz jer se zaljubila u dilera koga je istraživala
Portal AnalitikaIzvor

Ova službenica policijske uprave u gradu Tempe, udata takođe za policajca, u junu je započela istragu o prodaji droge na aveniji Mil u ovom mjestu. Dever Jakuš je kao ispomoć angažovana več u početnoj fazi istrage, zbog svoje “kompetentnosti i iskustva na detektivskim poslovima vezanim za drogu”, kaže se u policijskom izvještaju o ovom slučaju.

Detektivi su bili snabdjeveni drogom MDMA, poznatijom kao “moli”, od navodnog dilera čije ime je u okviru tajne operacije ubačeno u policijske izvještaje, a Dever Jakuš je “ljubavnu vezu seksualne prirode” sa osumnjičenim započela 1. avgusta 2013.

Kako izvještaj dalje tvrdi, ona mu “prvobitno nije otkrila svoj identitet i svoju vezu sa policijom”, ali u je oktobru ljubavnika obavijestila da je policijska istraga u toku, kao i da su ljudi, koji su prilikom posljednje transakcije sa drogom bili u njenom društvu, takođe policajci.

Prema policijskom izvještaju, o vezi Dever Jakuš s dilerom, policiju je obavijestio izvor čije se ime drži u tajnosti, a osumnjičeni diler protiv koga se istraga vodi je policiji u međuvremenu pokazao i poruke “eksplicitno seksualne prirode” koje je sa Dever Jakuš razmjenjivao. Policiji je rekao i da je nikad nije vidio kako konzumira alkohol ili drogu, i da vjeruje da istragu nije ugrozila iz zle namjere, već da je samo bila “nemarna” i “neoprezna” sa informacijama.

Dever Jakuš je 15. oktobra obaviještena da je protiv nje pokrenut istražni postupak, dok je petomjesečna istraga protiv dilera droge, u kojoj je dotad učestvovala, morala da bude obustavljena. Poziv televizije ABC da cijelu priču prokomentariše optužena detektivka je odbila.

Izvor: blic.rs

Portal Analitika