Društvo

Kamarata zamolio invalide rada da prekinu štrajk

0711kamarata
P
redstavnike invalida rada nije primio šef Delegacije EU Mitja Drobnič, ali jeste politički direktor Alberto Kamarata. Kamarata ih je zamolio da prekinu štrajk i radnicima ulio nadu da će nadležni njihov problem riješiti, prenosi Radio Antena M.

Kamarata zamolio invalide rada da prekinu štrajk
Portal AnalitikaIzvor

Dva predstavnika invalida rada koji su danas  došli u Podgoricu  dva sata zadržali su se u zgradi Evropske unije. Predstavnik radnika Lazar Knežević kaže da ih je primio politički direktor Delegacije Evropske Unije Alberto Kamarata.

- On nam je zaista dao nadu da će da upozna nadležne, ombudsmana i da uputi pismo Briselu. Uradiće kaže ono što je u njegovoj nadležnosti i njegovoj moći, rekao je Knežević.

Zadovoljni su radnici kako ih je Kamarata primio ali i svjesni da politički direktor Delegacije EU- nema mogućnost da rješi  njihov  problem. Kamarata ih je zamolio da prekinu štrajk i rekao da će pratiti njihovu situaciju. A situacija  nije dobra - nastavljaju gladovanje.

- Nije lično moje mišljenje da treba gladovati. Ja sam inače protiv radikalizacije štrajka, ali ako ne bude izgleda da naše probleme riješe – od ponedjeljka ćemo se zatvoriti i ićićemo do iscrpljenosti do kraja, kaže Knežević.

Predstavnik štrajkačkog odbora Ešef Salković kaže da su samo dva radnika bila u situaciji da dođu ostali su iznemogli jer već deseti dan gladuju.

- Ljudi su tako ogorčeni ne znaju šta će biti sa njima, nemaju uslova za život, rekao je Salković.

Jedno je sigurno kaže Lazar Knežević predstavnici Evropske unije koji su razgovarali  sa njima saopštili su da će pratiti njihov problem.

Tekst: antenam.net; foto: mc.rs

Portal Analitika