Društvo

JP Nacionalni parkovi: Zaposlene biramo isključivo na osnovu stručnih i profesionalnih referenci

0711parkovi
P
reduzeće Nacionalni parkovi (NP) Crne Gore zaposlene bira isključivo na osnovu stručnih i profesionalnih referenci, imajući u vidu višestruki značaj zaštite i valorizacije prostora za cjelokupno društvo i državu, saopšteno je iz tog Javnog preduzeća.

JP Nacionalni parkovi: Zaposlene biramo isključivo na osnovu stručnih i profesionalnih referenci
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički list Dan objavio je danas video zapis na kome je, kako tvrde, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Husnija Šabović, saopštio da je dogovoreno da u Javnom preduzeću NP budu primljeni iskljuèivo članovi te partije.

U reagovanju iz NP su kazali da to preduzeće zapošljava u skladu sa Zakonom o radu i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Oni su naveli da je 12. juna ove godine objavljen oglas za prijem u radni odnos tri zaposlena u Nacionalnom parku Prokletije za radno mjesto nadzornik, na koji se prijavilo 28 kandidata.

„S obzirom da nijedan od prijavljenih kandidata nije u potpunosti ispunjavao tražene uslove, donešena je Odluka kojom se poništava oglas za ovo radno mjesto. Takođe, navodimo da je od početka upravljanja ovim zaštićenim područjem jedino zaposleno lice angažovano od strane JPNPCG - direktor ove organizacione jedinice, kao i da je jedno lice odradilo pripravnički staž koji je istekao 5. novembra“, piše u saopštnju.

Osim toga, dodali su, preko Programa za stručno osposobljavanje u NP su bile angažovane osobe po osnovu Vladinog Programa za stručno osposobljavanje čije je angažovanje isteklo 15. oktobra.

„Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore isključivo na osnovu stručnih i profesionalnih referenci vrši odabir zaposlenih za njihovo radno angažovanje, imajući u vidu višestruki značaj zaštite i valorizacije ovih prostora za cjelokupno društvo i državu, a što je dužno činiti i u budućnosti“, zaključuje se u reagovanju.

Izvor: MINA

Portal Analitika