Društvo

Gradska pekara iz Nikšića počinje isporukom tonus hljeba

0711tonus-hljeb
G
radska pekara iz Nikšića počeće prvi put u Crnoj Gori da isporučuje tonus hljeba koji će se od subote prodavati u maloprodajnim objektima i prodavnicama zdrave hrane, najavljeno je iz kompanije.

Gradska pekara iz Nikšića počinje isporukom tonus hljeba
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je, kako ga nazivaju, o hljebu zdravlja, koji se pravi od proklijalih zrna pšenice bez dodavanja aditiva, a proizvodi po licenci i ugovoru sa ruskom Akademijom nauka.

Izvršni direktor Gradske pekare Trivit CG, Milodarka Eraković, kazala je da æe se tržištu u Crnoj Gori za sada isporučivati tri hiljade vekni tonus hljeba po cijeni od 1,2 eura.

- Uradili smo probnu proizvodnju i više smo nego zadovoljni rezultatom pa će u pećima Gradske pekare sjutra biti pripremljene prve količine tonus hljeba za tržište, rekla je Eraković.

U nikšićkoj Gradskoj pekari kako je kazala, očekuju da će tonus hljeb kao izuzetno zdrava hrana dobrog kvaliteta i ukusa, biti zastupljen na trpezama u mnogim domaćinstvima u Crnoj Gori.

Ona je podjestila da je od 1. novembta obnovljena proizvodnja bijelog hljeba koji se prodaje po cijeni od 50 centi.

Gradska pekara u Nikšiću, u kojoj je u martu 2011. godine uveden stečaj, počela je da radi 1. novembra pod upravom novog vlasnika, kompanije Trivit iz Bečeja, koji je u njenu obnovu uložio dva miliona eura.

Trivit je porodična kompanija Dragana i Vere Šćepanović, koji su u potpunosti obnovili objekte Gradske pekare, remontovali mašine, nabavili nova vozila i zaposlili 60 radnika.

Izvor: MINA; foto: coolinarka.com

Portal Analitika