Abiznis

MBA: Obezbjediti finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima

711mbalogook
B
rojni problemi opterećuju poslovanje preduzeća i godina pred nama trebalo bi da bude povoljnija. Da bi smo dali što veći doprinos ostvarenju takvih predviđanja, bilo bi neophodno da se svi relevantni subjekti, ne samo javnog, nego i civilnog i privatnog sektora kroz konkretne predloge, dodatno angažuju i intenziviraju aktivnosti u tom pravcu, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegro biznis alijanse.

MBA: Obezbjediti finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima
Portal AnalitikaIzvor

-Jedna od aktivnosti bi svakako bila kvalitetnija finansijska podrška bankarskog sektora malim i srednjim preduzećima. Ovakva mjera posebno dobija na značaju u vrijeme kada je problem nelikvidnosti veoma izražen. Pri takvom stanju stvari, neophodnost obezbjeđenja svježeg novca se prosto nameće. I ovom prilikom ističemo da se MBA protivi svakom povećanju poreza, jer takve mjere smatramo destimulativnim za biznis. Napominjemo, takođe, da bi otvaranje Barter berze u Crnoj Gori bio važan korak u cilju podrške biznisu, pogotovo u vrijeme finansijske i ekonomske krize.  Smatramo da se posebno treba okrenuti razvoju privrednih grana za koje imamo komparativne prednosti, kao što su turizam i poljoprivreda, gdje stvari teku uzlaznom linijom, što potvrđuju i izjave evropskih zvaničnika. Ovo svakako uliva nadu da će upravo ti sektori u bliskoj budućnosti biti sve važniji oslonac razvoja naše ekonomije- navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, neophodno je intenzivirati aktivnosti na stvaranju što pogodnijeg ambijenta za razvoj biznisa, naročito na lokalnom nivou. Dakle, treba nastaviti sa eliminisanjem biznis barijera, jačanju konkurentnosti naših preduzeća, bržem rešavanju dužničko povjerilačkih odnosa kroz snaženje mjenice kao instrumenta obezbjeđenja i izvršenja.

-MBA će nastaviti svoje aktivnosti u cilju stvaranja ambijenta što pogodnijeg za razvoj biznisa, kroz saradnju sa svim relevantnim subjektima- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika