Fudbal

Vlaisavljević odabrao za Njemce: Igraćemo ofanzivno

VlaisavljevicSpisak
S
elektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević objavio je danas spisak igrača za utakmice sa Njemačkom i Republikom Irskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine.

Vlaisavljević odabrao za Njemce: Igraćemo ofanzivno
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora će 15. novembra igrati u Podgorici sa Njemačkom, a četiri dana kasnije na stadionu pod Goricom ugostiće i Republiku Irsku. Vlaisavljević je pozvao 23 fudbalera, među kojima i trojicu debitanata – Andriju Vukčevića iz Budućnosti, člana Petrovca Ivana Pejakovića i Dušana Lagatora iz Mogrena.

Na spisku su:

Golmani – Danijel Petković (Bokelj) i Ivan Butorović (Mogren),

Odbrana – Nemanja Gojačanin (Javor, Srbija), Risto Radunović (Budućnost), Andrija Vukčević (Budućnost), Ermin Alić (Viljareal, Španija), Miloš Bakrač (Sion,Švajcarska), Igor Ćuković (Sutjeska) i Boris Kopitović (Budućnost)

Sredina terena – Branislav Janković (Grbalj), Andrija Kaluđerović(Rudar), Nebojša Kosović (Vojvodina, Srbija), Dušan lagator (Mogren), Marko Bakić (Fiorentina), Vladimir Jovović (Sutjeska), Deni Hočko (Budućnost), Darko Zorić(Čelik), Ivan Pejaković (Petrovac), Marko Vukčević (Olimpija, Slovenija) i Veljko Batrović (Viđev Lođ, POljska),

Napad – Luka Đorđević (Tvente, Holandija), Stefan Mugoša (Mladost) i Aleksandar Boljević (Zeta).

Vlaisavljević je kazao da je neizvjestan nastup Marka Bakića, dok zbog povrede kao i u Njemačkoj nema Ilije Bogdanovića. Vlaisavljević je kazao da su debitanti dobrim igrama u svojim klubovima skrenuli pažnju na sebe i zaslužili poziv.

"Na Bakića najvjerovatnije neću moći da računam, a bio bih zadovoljan kada bi mogao da odigra makar drugu utakmicu. Mugoša nije igrao za Mladost zbog povrede zadnje lože, ali je sada sve u redu i trebao bi da bude spreman", kazao je Vlaisavljević na konferenciji za novinare.

"Njemačka je fenomenalna ekipa. Zadovoljan sam što smo u Visbadenu odigrali kvalitetnu utakmicu i što nijesmo bili u podređenom položaju. Nijesmo imali dovoljno koncentracije da realizujemo svoje šanse, a krivo mi je što smo u posljednjem sekundama primili gol", rekao je Vlaisavljević.

"Vjerujem da ukoliko to uspjemo da će i rezultat biti mnogo bolji nego u Visbadenu. Igraćemo ofanzivno, da damo gol, ova selekcija na svim utakmicama igra tako. Njemačka nam je trenutno prioritet, a o Irskoj ćemo pričati poslije prvog meča. Sa pobjedom protiv Irske sigurno smo drugi u grupi", rekao je Vlaisavljević.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za poneđeljak. Prvi međusobni duel Njemačka je dobila 2:0.

TabelaMladi07
Portal Analitika