Društvo

MRAOVIĆ: Srbi pobijedili u boju na Kosovu!

kosovski-boj
N
ekadašnji konzul SRJ u Bariju Dragan Mraović iznio je u svojoj današnjoj kolumni u dnevnim novinama Dan, revolucionarnu teoriju koja protivuriječi većini zvaničnih istorijskih verzija o događajima koji su se zbili na Kosovu Polju 1389. godine.

MRAOVIĆ: Srbi pobijedili u boju na Kosovu!
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Mraović ističe da srpska vojska ostala neporažena u boju na Kosovu, da se nakon bitke desio ekonomski i kulturni procvat Srbije a da su se Turci sa mrtvim Muratom vratili poraženi i posramljeni u svoju domovinu!

- Nije bilo nikakvog poraza Srba u boju na Kosovu, već su Turci odustali od dalje borbe zbog podviga srpskog viteza Miloša Obilića. Nijesu Turci potom okupirali Srbiju, što bi bilo logično da su pobjedili. Štaviše ekonomski i kulturno uslijedila su još bolja vremena za Srbe sve do pada Smedereva sedam decenija kasnije – napisao je Mraović u današnjoj kolumni u Danu.

On je pri tom izveo logičan zaključak  „da bi Turci da su pobijedili okupirali Srbiju već 1389. godine“.

mraovicok0711

 

Mraović je takođe istakao da Miloš Obilić nije na prevaru ubio turskog sulatana Murata i da je to osmanlijska podvala Srbima.

- Četa srpskih vitezova koje je odabrao i predvodio Miloš Obilić ostvarila je sjajan taktički srpski plan da se prvo razbije lijevo tursko krilo, a potom da se Miloševi oklopnici probiju do cara Murata. Poslije toga dalji tok bitke za Turke postao je necjelishodan i opasan. Zato su odustali ne samo od bitke, već i od planiranog godišnjeg pohoda, pa su se sa mrtvim Muratom vratili poraženi i posramljeni u Tursku – piše Mraović i svečano zaključuje da je „srpska vojska ostala neporažena na Kosovu Polju“.

Mraović se osvrnuo i na metafizičko – religioznu pozadinu akta ubijanja cara Murata.

- Murat je zarobljen u vidovdanskom duhu a cilj njegovog zarobljavanja je bilo žrtvovanje bogu Vidu, umjesto jagnjeta koje su Srbi žrtvovali tom bogu – objasnio je Mraović.

Portal Analitika