Politika

VEŠOVIĆ: Krivične prijave dio predizborne kampanje

1708-vesovic
P
odnošenje krivičnih prijava je, u posljednje vrijeme, dio političke kampanje, naročito uoči izbora, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

VEŠOVIĆ: Krivične prijave dio predizborne kampanje
Portal AnalitikaIzvor

Pozitivna Crna Gora podnijela je u srijedu Osnovnom državnom tužiocu na Cetinju, kao i Vrhovnom državnom tužiocu, krivičnu prijavu protiv NN lica koje su, u oktobru prošle godine, uoči parlamentarnih izbora, protivpravno omogućili isplatu 23 hiljade eura na ime novčane pomoći za 173 osobe.

Portparol DPS Časlav Vešović rekao je u izjavi za agenciju Mina da ta stranka do nivoa nemiješanja u ingerencije nadležnih državnih organa podržava njihov profesionalan i odgovoran odnos prema svakom pitanju.

- Međutim, u posljednje vrijeme, naročito pred izbore, krivične prijave se podnose uglavnom kao dio političke kampanje - kazao je Vešović, agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, kada istražni organi utvrde da nema elemenata krivične odgovornosti, „niko se ne udostoji da uputi izvinjenje onima protiv kojih su prijave neosnovano podnijete“.

- Njima je važno kakav utisak ostavljaju u medijima podnošenjem prijava i politički marketing koji ostvaruju na taj način, koji se plaća novcem svih građana - kazao je Vešović.

 

Portal Analitika