Politika

ĐUKANOVIĆ: DPS promjenila stav, Radna grupa može da nastavi sa radom

milutinok0711
P
oslanik Demokratskog fronta i član Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces Milutin Đukanović rekao je u izjavi za Portal Analitika da rad Radne grupe može da se nastaviti jer je “DPS promjenio stav kada je u pitanjusporni člana 68a vezan za elektronsku identifikaciju glasača na biračkim mjestima”.

ĐUKANOVIĆ: DPS promjenila stav, Radna grupa može da nastavi sa radom
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je kazao da Radna grupa može da završi ono što je planirano do sjutra ali ističe da ga ipak od DPS-a “ništa ne može iznenaditi”.

- Smatramo da se rad Radne grupe može nastaviti poslije promjene stava DPS-a oko člana 68-a koji je dirketno vezan za elektronsku evidenciju glasača na biračkim mjestima. Ali što se njih tiče ništa me ne može iznenaditi. Oni su u septembru to prihvatili pa su, očigledno, na pritisak vrha stranke, predsjednika i potpredsjednika, promjenili stav. Juče su na Kolegijumu opet promjenili stav i sad im je prihvatljiv član 68a – rekao je Đukanović Portalu Analitika.

Poslanik DF-a je naglasio da je cilj DPS-a da odugovlači da bi se još jedni izbori održali po starom sistemu.

- DPS je naučio da po starom sistemu glasanja pobjeđuje u neregularnim uslovima. Uvođenje elektronske identifikacije birača definitivno eliminiše krađe na biračkim mjestima.  Ako se DPS zaista saglasi oko ovog prijedloga onda se rad nastavlja i može da bude završen do sjutra. Viđećemo kasnije oko ostalih članova kako će biti – poručio je Đukanović.

Poslanici Demokratskog fronta Goran DanilovićMilutin Đukanović napuštili su u u torak sjednicu Radne grupe, nakon što su njihove kolege iz DPS-a odbile da podrže predlog MUP-a o elektronskoj identifikaciji birača.

Dan nakon toga DPS je saopštio da je privržena dijalogu i da je za njih sporni prijedlog o elektronskoj evidenciji birača sada prihvatljiv.

 

Portal Analitika