Društvo

Pet ljekara tražilo prekid radnog odnosa

7bol
U
Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) pet ljekara tražilo je prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine, kazao je predsjednik te zdravstvene ustanove, Milan Mijović.

Pet ljekara tražilo prekid radnog odnosa
Portal AnalitikaIzvor

On je pojasnio da četvoro ljekara nijesu dobili saglasnost, navodeći da je peti zahtjev je u obradi. Kako je precizirao, sporazumni raskid radnog odnosa tražila su tri ljekara i jedan stomatolog.

“Saglasnost nije bila moguća, zbog poznate činjenice da postoji deficit ljekara u zdravstvenom sistemu Crne Gore i stav Ministarstva i JZU da se ne izdaju saglasnosti. U toku oktobra stigao je još jedan zahtjev za raskid radnog odnosa mlađeg ljekara i procedura obrade predmeta je u toku”, kazao je Mijović "Vijestima".

On, kako prenosi Mina, nije saopštio koji ljekari su tražili prekid radnog odnosa, jer imena “ne treba saopštavati u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka”.

Ljekari koji rade u privatnoj praksi paralelno sa angažmanom u javnom zdravstvu do 1. septembra su mogli da istovremeno rade na oba mjesta, kada je stupilo na na snagu rješenje ministra zdravlja Miodraga Radunovića, kojim se ograničava dopunski rad medicinara samo na ustanove sa kojima država sarađuje Mreža zdravstvenih ustanova.

To znači da će ljekari moći da rade istovremeno samo u privatnim ordinacijama ili bolnicama koje imaju ugovor sa državom za određene usluge i kod kojih pacijenti ne plaćaju preglede i intervencije, nego privatnicima usluge plaća Fond zdravstva.

Portal Analitika