Abiznis

Ivanović u Briselu: Neće biti pogrešnog korišćenja sredstava

 

0611ivanovic
P
redstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na sastanku Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo u Briselu prezentovali su napredak koji je ostvaren u toj oblasti. Sastanak je otvorio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović i šef Jedinice za Crnu Goru i Island u Generalnoj direkciji za proširenje, Dirk Lange.

Ivanović u Briselu: Neće biti pogrešnog korišćenja sredstava
Portal AnalitikaIzvor


Predstavljen je napredak u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, veterinarske, fitosanitarne politike i ribarstva, sa akcenatom na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva i institucionalnog okvira sa pravnom tekovinom EU.



Ministar Ivanović je na sastanku u Briselu naglasio da EU može računati da vrijeme neće biti loše utrošeno i posebno da neće biti pogrešnog korišćenja sredstava.

"Poenta je da se dođe do poljoprivrednika, da im pružimo dodatnu pomoć, da mogu da ostvare svoje ciljeve. Sada idemo ka zahtijevnijem nivou pregovora. Shvatam da je skrining proces. Identifikovali smo pozitivne i negativne stvari koje postoje u našem sistemu, ali moramo uraditi sve da se pripremimo za početke pregovora, kazao je Ivanović.

Dirk Lange ja kazao da su se od posljednjeg sastanka dogodile važne stvari na relaciji Crne Gore i EU. "Svi skrining sastanci su završeni uključujući i veoma bitna poglavlja za ovaj pododbor", kazao je Lange i pozdravio crnogorsku delegaciju.

Ivanović se sastao sa direktorom kompanije Greenworx Seržom Amajeom i sa predsjednikom Odbora za poljoprivredu, ruralni razvoj i okolinu Dilijanom Slavovom iz Evropskog ekonomskog i socijalnog odbora.

 

 

Portal Analitika