Društvo

Interpol: Obavljene dvije ekstradicije i dva transfera

0611hapsenje4
S
lužbenici NCB Interpol Podgorica realizovali su juče dvije ekstradicije i dva transfera osuđenih lica. Iz Crne Gore u Srbiju ekstradiran je srpski državljanin B.V. (40).

Interpol: Obavljene dvije ekstradicije i dva transfera
Portal AnalitikaIzvor


„NCB Interpol Beograd je potraživao B.V. međunarodnom potjernicom radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Višem sudu u Beogradu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, saopšteno je iz Uprave policije.



Kako se navodi, iz Srbije u Crnu Goru ekstradiran je Saša Radojević (37) iz Bijelog Polja, kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao radi izdržavanja kazni zatvora po trinaest osnova, koje su mu izrečene zbog krivičnih djela počinjenih na teritoriji Crne Gore, u ukupnom trajanju od 64 mjeseca.



Takođe je iz Srbije u Crnu Goru transferovano osuđeno lice, Radovan Laketić (32) iz Pljevalja.




„On je presudom Višeg suda u Beogradu od 14. oktobra 2010. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset godina. Ta presuda je priznata presudom Višeg suda u Bijelom Polju od 21. avgusta 2013. godine, koja mu je izrečena zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, saopšteno je iz Uprave policije.



Iz Srbije u Crnu Goru transferovano je i osuđeno lice Srđan Nedić (35) iz Nikšića.



„On je presudom Višeg suda u Zrenjaninu od 30. oktobra 2012. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i jedanaest mjeseci. Ta presuda je priznata presudom Višeg suda u Podgorici od 13. avgusta 2013. godine, koja mu je izrečena zbog počinjenih krivičnih djela ubistvo i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Osim toga, NCB Interpol Podgorica takođe potražuje Nedića, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri godine i dva mjeseca, na koju je 2004. godine osuđen presudom Višeg suda u Podgorici zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo“, navodi se u saopštenju.



Radojević, Laketić i Nedić su, po preuzimanju, sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

foto: ilovezrenjanin.com

Portal Analitika