Politika

Skupština: Počela rasprava o rezoluciji

skupstina2
P
oslanici su danas počeli raspravu o rezoluciji o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju (EU) kojom je predviđeno da Odbor za evropske integracije prati i ocjenjuje pregovore o pristupanju.

Skupština: Počela rasprava o rezoluciji
Portal AnalitikaIzvor

Rezulucijom, koju su predložili poslanici Branko Radulović, Miodrag Vuković, Aleksandar Damjanović i Damir Šehović, predviđeno je i da Odbor daje mišljenja o pripremljenim pregovaračkim pozicijama.

Predviđeno je da Skupština, u cilju punog doprinosa kvaliteta procesa evropskih integracija, uspostavlja potrebnu strukturu svojih odnosa sa Vladom, predstavnicima civilnog sektora i institucijama EU.

Tim dokumentom predviđeno je da Odbor razmatra informacije o pregovaračkom procesu, daje mišljenja o pitanjima koja se otvaraju tokom pregovora i ocjenjuje djelovanje pregovaračkog tima.

»Poseban doprinos kvalitetu tog procesa daju matični odbori u čijoj nadležnosti je oblast obuhvaćena projedinim pregovaračkim poglavljem, koji sa Odborom za evropske integracije razmatraju pripremljene pregovaračke pozicije«, kaže se u obrazloženju predložene rezolucije.

Mišljenja Odbora za evropske integracije razmatra Vlada prilikom utvrđivanja konačnog teksta pregovaračke pozicije i o tome obavještava Skupštinu Crne Gore. (Mina)

 

Portal Analitika